Füstölt pisztrángos-kakukkfüves sültpaprika krém
Hozzávalók: 200 g kápia paprika, 100 g lillafüredi füstölt pisztráng filé, 100 g natúr krémsajt (pl. Philadelphia) esetleg ricotta, só, frissen őrölt feketebors, egy kis csokor friss zöld fűszer (kakukkfű -sok! elengedhetetlen! – petrezselyemzöld, majoránna), néhány csepp citromlé, kb. 100 g csípőspaprikás marinált zöld olajbogyó (vagy 3 kicsi savanyú uborka), kenyér
A paprikákat megmossuk, sütőpapírral kibélelt tűzálló tálra helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben (félidőben megfordítva) addig sütjük, amíg a héjuk felhólyagosodik – nem baj, ha itt-ott sötétbarnára sül.
A zöld fűszereket felaprítjuk.
A paprikák héját lehúzzuk (könnyebb, ha néhány percig légmentesen letakarva hagyjuk hűlni), a magokat, az ereket és a csumákat eltávolítjuk. A paprikahúst lecsöpögtetjük, majd a sajttal/ricottával és a füstölt pisztránggal botmixer segítségével pépesítjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, néhány csepp citromlével savanyítjuk, hozzáadjuk a felaprított zöld fűszereket, és botmixerrel még egy kicsit megdolgozzuk – ne tűnjenek el benne teljesen a zöldek!
A krémet kenyérre kenve, olajbogyóval vagy savanyú uborkával a tetején tálaljuk.
Petrezselymes-tormás füstölt pisztráng krém
Hozzávalók: 150 g lillafüredi füstölt pisztráng filé, 100 g natúr krémsajt (pl. Philadelphia), 2 tk. reszelt torma, egy kis csokor petrezselyemzöld, só, őrölt feketebors, néhány csepp citromlé, 100 g koktélparadicsom, kenyér
A petrezselyemzöldet felaprítjuk
A pisztráng filét apró darabokra szedjük, és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a krémsajtot, a tormát, majd sóval, borssal, néhány csepp citromlével és a finomra aprított petrezselyemzölddel fűszerezzük. Kenyérre kenve, félbevágott koktélparadicsommal a tetején tálaljuk.
Legutóbbi hozzászólások