Csupa egészség saláta a tél kellős közepén. (Elronthatatlan. Gyors. Száraz babból még finomabb, de most a gyorsaság győzött.) Imádtuk!
Fokhagymás-petrezselymes fehér óriásbab-bébi spenót saláta füstölt tonhallal
Hozzávalók 2 főre: 1 doboz óriás fehérbab konzerv, 200 g bébi spenót, 100 g füstölt tonhal, 1 gerezd fokhagyma, egy kis csokor petrezselyemzöld, só, frissen őrölt feketebors, 1 citrom, extraszűz olívaolaj
A fokhagymát áttörjük, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
A füstölt tonhalat fél cm-es csíkokra vágjuk (vagy vékonyabbra, nálunk most Férj kérése volt a szélesebb kivitel.)
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselyemzöldet, fél percig sütjük, majd belekeverjük a babot, és az egészet csupán addig pároljuk, amíg a bab éppen átmelegszik.
A spenótleveleket megmossuk, megszárítjuk, és tányérokra helyezzük. Rákanalazzuk a fokhagymás-petrezselymes babot, megszórjuk a füstölt tonhal csíkokkal, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk bőven citromlével, és azonnal tálaljuk.
Legutóbbi hozzászólások