Hozzávalók: 1 kb. 1 kg súlyú rózsaszín durbincs, kb. 2 kg durva szemű tengeri só, 2-3 szelet narancs, 2-3 ágacska rozmaring, egy kis darabka friss gyömbér, extra szűz olívaolaj, frissen őrölt feketebors
A halat megtisztítjuk, kizsigereljük, alaposan átmossuk (mivel sóban sül, a bőrét nem esszük meg, így a pikkelyeit sem szükséges leszedni). A narancsszeleteket és a rozmaringágakat a hal hasába tömködjük.
Egy tűzálló tálba kb. 1 cm vastagon nagyszemű sót terítünk, ráhelyezzük a halat, majd szintén kb. 1 cm vastagon beborítjuk sóval.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Köretként rukolás párolt káposztát készítettem mellé.
Tálalásnál locsoljunk rá néhány csepp extraszűz olívaolajat és tekerjünk rá egy kevés feketeborsot.
Legutóbbi hozzászólások