Második VKF! pályamű. (Az elsőt itt találjátok.)
Kicsit férfiasabbra véve a figurát, mind az ízhatást, mind a hozzávalók tápértékét tekintve, íme apa szendvicse:
Füstölt makrélás-hagymás rántottás szendvics
Hozzávalók 4 szendvicshez: 2 db 200 grammos sokmagvas hosszú zsömle, 200 g füstölt makréla filé, 4 tojás, 1 salotta hagyma, 4 ek. házi paradicsomszósz (a mienk így készült), petrezselyem-, vagy koriander levelek, só, frissen őrölt feketebors, extraszűz olívaolaj, vaj, citromlé,
A füstölt makrélát négy részre osztjuk, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és amíg a rántotta elkészül, félretesszük.
A tojásokat egy tányérba ütjük, sóval, borssal fűszerezzük, villával összekeverjük (nem szükséges felverni).
A hagymát nagyon apró kockára vágjuk.
Egy serpenyőben vajat és egy kevés extraszűz olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, és puhára pároljuk. Beleöntjük a fűszeres tojást, és folyamatosan kevergetve félkeményre sütjük.
A zsömléket hosszában és keresztben is félbe vágjuk, alsó felükön szétosztjuk a rántottát, majd ráfektetejük a füstölt makréla szeleteket. Mindegyiket meglocsoljuk egy-egy evőkanálnyi paradicsomszósszal, ráhelyezünk 2-3 egész levél petrezselyem- vagy korianderlevelet, befedjük a kenyér felső felével, csomagoljuk, és apa hátizsákjába tesszük (ti. a súlya sem elenyésző). 🙂
Holnap A Gyerek szendvicse következik.
Legutóbbi hozzászólások