Címke: feta

Feta sajtos-zöld fűszeres paradicsommártásban sült nagy fésűkagyló

Feta sajtos-zöld fűszeres paradicsommártásban sült nagy fésűkagyló

Hozzávalók 4 főre: 16 db konyhakész nagy fésűkagyló ikrazsákkal együtt, 1 fej fehér hagyma, 250 g paradicsom, 1 kk. szárított oregánó, egy kis csokor vegyes zöld fűszer csokor (vadkakukkfű, petrezselyemzöld, majoránna), 50 g angol zeller szár, 40 g vékonyra szelt húsos füstölt szalonna, 2 cső friss csemegekukorica (vagy 100 g fagyasztott), 40 g magozott zöld olajbogyó, 120 g feta sajt, 2 ek. zsemlemorzsa, só, frissen őrölt feketebors, extra szűz olívaolaj

paradicsomos fesu kicsi

A kukoricát puhára főzzük, a szemeket késsel lefejtjük a csőről.

A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, és papírvékonyan felszelteljük.

A paradicsomokat forrásban lévő vízbe helyezzük, egy perc után szűrőkanállal kivesszük, a héjukat lehúzzuk, a magházukat eltávolítjuk, a húsukat nagyobb darabokra vágjuk. A zöld fűszereket finomra aprítjuk, a zellert egszen apró, a fetát nagyobb kockára vágjuk.

A szalonnát 2-3 cm-es darabokra vágjuk, majd egy serpenyőben kisütjük a zsírját. A pörcöt félretesszük. A megmaradt zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát és a zellerkockákat. Hozzáadjuk a paradicsomot, és fedő alatt 15 percig pároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd belekeverjük a zöld fűszereket és a főtt kukorica szemeket is.

A mártást egy tűzálló tálba öntjük, és belehelyezzük a kagylómedálokat az ikrazsákokkal együtt. A kagylók közé egy-egy sült szalonna darabkát, feta kockát valamint olajbogyót nyomunk. A tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük.

ötlet: http://www.closetcooking.com/2010/04/scallop-saganaki.html

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!