Zöld fűszeres burgonyasaláta cukkinivel és koktélgarnélával
Hozzávalók 4 személyre: 1 db kb. 200 gramm súlyú cukkini, 400 g újburgonya, 400 g konyhakész, tisztított koktélgarnéla farok, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej főzőhagyma, egy kis csokor petrezselyemzöld, egy kis csokor kapor, só, frissen őrölt feketebors, extra szűz olívaolaj, 1 tk. vaj, csipetnyi Cayenne bors, 1/2 citrom leve
A burgonyát alaposan megsikáljuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hűlni hagyjuk.
Közben a hagymát megpucoljuk, és a kaporral valamint a petrezselyemzölddel együtt finomra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A cukkinit gyufaszál nagyságú csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd alacsony lángon üvegesre pároljuk. Belehelyezzük a cukkinit, a petrezselyemzöldet, a kaprot, megsózzuk, megborsozzuk, és vigyázva arra, hogy a zöld fűszerek meg ne égjenek, 1-2 perc alatt megpirítjuk. A hagymás cukkinit szűrőkanállal kivesszük, és egy keverőtálba helyezzük.
A vajat és a Cayenne borsot a serpenyőben maradt olajhoz adjuk, és amikor felmelegszik, megpirítjuk benne a koktélgarnéla farkakat (nagyságuktól függően 1-2 perc).
A langyosra hűlt burgonyát fél cm vékonyan felkarikázzuk, a garnélafarkakkal együtt ezt is a keverőtálba helyezzük, meglocsoljuk a citromlével, az egészet összekeverjük, és langyosan tálaljuk.
Legutóbbi hozzászólások