Szalonnás tintahal ragu fokhagymás sokmagvas pirítóson galambbegy salátátval

Szalonnás tintahal ragu fokhagymás sokmagvas barna pirítóson galambbegy salátátval

Hozzávalók 4 főre:

A szépiához: 1 db kb. 300-350 grammos konyhakész szépia, 50 g füstölt, húsos szalonna, 50 angol zeller, 1 salotta hagyma,  gerezd fokhagyma, 50 ml száraz fehérbor, 1 ágacska rozmaring, frissen őrölt feketebors

A tálaláshoz: 4 szelet magvas barna kenyér, 1 gerezd fokhagyma, galambbegy saláta levelek, 1/2 citrom

szepia ragu piritos

A szépia konyhakész szépia testét és csápjait felkockázzuk.

A hagymát és a zellerszárat finomra aprítjuk, a fokhagymát áttörjük, a szalonnát nagyon apró kockára vágjuk.

Egy lábasban kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, és a szalonnát, és alacsony lángon 6-8 percig pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a szépia kockákat, a rozmaringágacskát, borsozzuk, majd vigyázva, hogy a hagyma ne barnuljon meg nagy lángon rövid ideig pirítjuk. Ezután felöntjük a fehérborral, lefedjük, és addig főzzük, amíg a szépia megpuhul (kb. 20-25 perc).

A fedőt levesszük, hogy amíg elkészítjük a pirítósokat, a tintahal ragu hűljön kissé – épp csak annyira, hogy ne tegye tönkre a tetejére kerülő zsenge salátaleveleket.

A fokhagymagerezdet megtisztítjuk.

A kenyeret 3-4 egyforma darabra vágjuk, megpirítjuk, és bedörzsöljük a fokhagymával.

Mindegyik darabra evőkanálnyi szépia ragut helyezünk, meglocsoljuk néhány csepp frissen facsart citromlével, néhány galambbegy saláta levelet a tetejükre ültetünk, és azonnal tálaljuk.

(A szépia előre elkészíthető, melegítve is finom! A szépiával készülő ételekhez sót csak a főzési folyamat végén adjunk, ti. egyes példányok kifejezetten sósak lehetnek. Ügyeljünk a többi sós összetevőre – pl. szalonna.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!