Paprikás lisztben sült zsályás-hagymás pisztrángfilé
Hozzávalók 2 főre: 1 kb. 300 grammos pisztráng filé, 1 kis fej lila hagyma, 2 gerezd fokhagyma, liszt, 1/2 kk. házi, őrölt pirospaprika, egy kis csokor friss zsályalevél, 1/4 citrom, vaj, extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors
A hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
A pisztrángfilét szárazra töröljük, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
Serpenyőben kevés vajat és olívaolajat hevítünk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymákat, alacsony lángon megdinszteljük, majd szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
A halat paprikás lisztbe forgatjuk.
A zsályát és a pisztráng filét bőrével lefelé a megmaradt zsiradékba helyezzük, és közepesen erős lángon addig sütjük, amíg a hal kb. háromnegyedéig átsül. Ekkor a filét megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk.
A halat a dinsztelt hagymával és néhány csepp citromlével meglocsolva a számunkra legkedvesebb zöldségből készült körettel, tálaljuk. Nálunk egy egyszerű zöldsaláta került mellé.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: