Nem is recept, inkább csak egy ötlet. A kerek halak legtöbbjével az eljárás nagyszerűen működik. A lime-petrezselyemzöld-fokhagyma hármasa szerintem leginkább aranydurbinccsal, makrélával, kisebb tonhallal, pisztránggal érzi jól magát.
Lime-mal, petrezselyemmel és fokhagymával sóágyon sült aranydurbincs
Hozzávalók 2 főre: 1 db kb. 3-400 grammos aranydurbincs, 2 gerezd fokhagyma, nagy csokor petrezselyemzöld, frissen őrölt feketebors, 1 lime, kb. 600 g durva szemű tengeri só
A halat lepikkelyezzük, belsőségeit eltávolítjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük.
Egy tűzálló tál aljára kb. 2 cm vastagon durva szemű tengeri sót helyezünk.
A lime-ot 0,5-1 sm-es karikára vágjuk.
Az aranydurbincsot kívül-belül borsozzuk, a hasába helyezzük a két, kés pengéjével kissé megroppantott fokhagymagerezdet, a petrezselyem csokrocskát és 3-4 lime karikát.
A halat a sóágyra fektetjük, ráhelyezzük a maradék lime karikákat, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Még több egészben sült hal a Tarka Bárkán:
Zöldség-gyümölcs ágyon sült aranydurbincs
Egészben sült marinált makréla
Egészben sült pisztráng rozmaringos sült burgonyával és őszibarackos bazsalikommártással
Babérágyon sült tengeri pérhal
Paprikás-zöld fűszeres pisztráng – Selectfood Alíz receptje
Burgonyaágyon sült, zöldségekkel és főtt tojással töltött tengeri pérhal
Kaprigyümölccsel sült mustáros makréla burgonyasalátával
Sókéregben sült gyömbéres-narancsos rózsaszín durbincs
Egészben sült, töltött pisztráng
Egészben sült mandulás-kapros aranydurbincs
Szent Péter hal citrusokkal batyuban sütve
Zöld fűszeres vékonybajszú tőkehal
Éci, köszönöm, és nagyon örülök, hogy tetszik! 🙂
imádom ezt a képet! 🙂
[…] petrezselyemmel és fokhagymával sóágyon sült aranydurbincs Hozzávalók 2 főre: 1 db kb. Tovább » Kategória: Tarka Bárka | Közvetlen link a könyvjelzőbe. (function($) { $(function() { if […]