A garnélákat bundázáshoz, sütéshez a következőképpen készítjük elő:
Fejüket egy mozdulattal levesszük.
A páncélt az utolsó szelvényig lefejtjük.
A farokrész felső részén nem túl mély vágást ejtünk, és az itt futó bélcsatornát eltávolítjuk.
A kiöblített fejekből és páncélokból alaplevet főzhetünk.
Felhasználási javaslatok:
Tigris garnéla és cukkini ropogós sörtésztában vierge mártással és petrezselymes hal-veloutével
[…] filézése ITT Lapos halak filézése ITT Scampo előkészítése ITT Garnéla előkészítése ITT Polip előkészítése […]
[…] A garnélákat megtisztítjuk, fejüket és páncéljukat teljes egészében eltávolítjuk. A farokrész felső részén nem túl mély vágást ejtünk, és az itt futó bélcsatornát eltávolítjuk. (Képes illusztráció ITT.) […]