Folytatva az “édeskettes tengerparti kirándulás” menüsorát, (eddig még csak a marinált Szent Jakab kagyló van a hátizsákunkban) íme még egy hordozható halas előétel, amivel szintén az Ágota által meghirdetett Vigyázz, Kész, Főzz!-re nevezünk.
Szezámmagos füstölt tonhal rukolaágyon
Hozzávalók 2 személyre: 100 g füstölt tonhal (szeletelve), 50 g szezámmag, 50 g rukola, frissen őrölt feketebors, 1/2 citrom leve, extraszűz olívaolaj, balzsamecet
A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
A tonhalszeleteket meglocsoljuk néhány csepp citromlével, borsozzuk, majd a pirított szezámmagba forgatjuk.
A rukolát uzsonnásdoboz aljára rendezzük, ráhelyezzük a szezámmagos füstölt tonhal szeleteket, lefedjük, hátizsákba rakjuk.
Két pici üvegben extraszűz olívaolajat valamint balzsamecetet is magunkkal viszünk. Ezekkel csak az utolsó pillanatban locsoljuk meg a salátát!
[…] Szezámmagos füstölt tonhal rukolaágyon […]