Szent Péter hal citrusokkal batyuban sütve
Hozzávalók 2 főre: egy kb. 300 grammos Szent Péter hal, 4 db kb. 0,5 cm vastagra vágott rózsaszínű grapefruitkarika, 2 kb. 0,5 cm vastagra vágott citromkarika, só, frissen őrölt feketebors
A Szent Péter halat megtisztítjuk, belsőségeit eltávolítjuk, majd alaposan leöblítjük, papírtörlővel megszárítjuk.
Sütőpapírból akkora darabot vágunk, amelyen ha kettéhajtjuk, a hal kénylemesen elfér.
A grapefruitkarikákat a képen látható módon a sütőpapírra helyezzük, megszórjuk egy kevés sóval, frissen őrölt feketeborssal, ráhelyezzük a halat, újra só és bors következik, végül a halat beborítjuk a maradék grapefruit és citromkarikákkal. A batyut légmentesen lezárjuk, tepsibe helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
[…] Szent Péter hal batyuban […]