A világ hallevesei

Ausztria- Halleves édesköménnyel

Finnország- Finn lazacleves

Írország – Chowder

Görögország- Görög halleves

Horvátország- Dalmácia, Isztria – Scampi alla busara

Magyarország- Czifray István: Magyar nemzeti szakácskönyvéből: Kevert hal étel

Magyarország- Bajai régió – Sobri-féle halászlé

Magyarország – Bajai régió – Törpe csipedett bográcsban

Magyarország – Balatoni régió – Balatoni halászlé

Magyarország – Balatoni régió – Festetics halászlé

Magyarország – Felső-tiszai régió – Tiszai halászlé

Magyarország – Felső-tiszai régió – Töltött csuka leves – tiszaberceli gyűjtés

Magyarország – Sáfrányos-gyömbéres pisztráng leves halgombóccal

Olaszország – Friuli-Venezia-Giulia – Maranoi halleves

Olaszország – Friuli-Venezia-Giulia – Tradicionális halleves Alberto Tonizzotól, a Michelin csillagos Al Ferarut étterem séfjétől

Olaszország – Friuli-Venezia-Giulia, Veneto – Scampi alla busara

Olaszország – Ligúria – Pézsma polip leves

Portugália- Caldeirada

Románia – Román halcsorba

Spanyolország – Almériai halleves

Spanyolország – Zarzuela de pescado y marisco

Szerbia – Riblja čorba

Svájc – Zürichi-tó halleves

Svédország – Sáfrányos lazacpörkölt új-zélandi zöld kagylóval

 

Egyéb levesek a Tarka Bárkán

Csípős-zöldséges kékkagyló leves

Fejtett bab leves füstölt pisztránggal

Halászlé halgombóccal

Hideg zellerkrémleves zöld fűszeres garnéla farokkal

Mediterrán halleves

Melegen füstölt pisztrángos babkrémleves hidegen füstölt pisztránggal

Mustáros zellerkrémleves fehérborecetes-tökmagolajos szardellaöntettel

Paradicsomleves csiperke gombás harcsagombóccal

Paradicsomos kalmár leves

Paradicsomos zöldbab leves tőkehallal

Spenótkrémleves alma balzsamos szardellaöntettel

Tárkonyos-tejszínes süllőleves szalonnás kenyérgombóccal

Tintahal leves

Zöldségleves sárgarépás garnélával töltött csillag-raviolival

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. […] A világ hallevesei sorozatunk további részeiből itt lehet válogatni!   Címkék:babérlevél, baguette, borsmenta, citrom, csacsihal, fokhagyma, olívaolaj, ördöghal, őrölt kömény, paradicsom, pirospaprika, salotta hagyma, tojás, vörös garnéla […]

  2. […] még mielőtt kifutnánk a szezonból, “A világ hallevesei” sorozatunkban ezennel megnyitjuk a magyarországi hallevesek, halászlevek sorát.   […]

  3. […] Tovább az elsődleges tartalomra Tovább a másodlagos tartalomra KezdőlapA VILÁG HALLEVESEIGYEREKEKNEKHALÜNNEPEK MAGYARORSZÁGON 2012. NYÁRIN ITALIANOANTIPASTIPRIMISECONDIPOST DIVERSI E […]

  4. […] finn lazacleveskánontól! És ha megkérdezitek, mikor jön a svéd lazacleves, pl. a Tarka bárka hallevesrovatába, azt kell mondanom, hogy az szinte azonos ezzel, aminek történelmi-társadalmi okait más […]


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!