Sokadik halas saláta: füstölt lazaccal, gyümölcsökkel és zöldségekkel

Íme a halakkal, tenger gyümölcseivel készülő salátáink újabb remek (talán az egyik legfinomabb) darabja. Ezután már csak egy jön, és piano piano áttérünk a tavaszi zöldekre – alig várom!

Saláta füstölt lazaccal, gyümölcsökkel és zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre: 200 g hidegen füstölt lazac, 1/2 érett avokádó kisebb darabokra vágva, 1 vérnarancs filézve, 1 édeskömény gumó vékonyan felszeletelve, az édeskömény levélkéi, 100 g brokkoli, 1 mogyoróhagyma vékonyan felszeletelve, néhány radicchio levél kisebb darabokra tépkedve

A dresszinghez: 1 lime leve, csipetnyi cukor, mustár, extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors

DSC_4915

A brokkolit lobogó sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, azonnal hideg vízbe tesszük, és kisebb darabokra szedjük. A többi zöldséget és a gyümölcsöt nyersen használjuk fel.

Egy nagy tányéron “megterítünk” a vékonyra szelt édesköménnyel, ráhelyezzük a filézett narancsgerezdeket, a brokkolit, az avokádódarabkákat, a radicchio leveleket, majd a hagymát és az édeskömény levélkéket is.

Egy tálkában összekeverjük a dresszing hozzávalóit és a salátával a lehető leghamarabb tálaljuk. (Csak az utolsó pillanatban forgatjuk össze.)

Ez a saláta garnélával, scampoval, langusztával vagy homárral is nagyon finom lehet.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!