Hozzávalók 4 személyre: 12 db éti ostorgarnéla, 250 g sütőtök (tisztítva mérve), 1/2 édes narancs, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. zsemlemorzsa, só, fehér bors, egy kis csokor petrezselyemzöld, 1 ágacska rozmaring, vaj, extra szűz olívaolaj
A sütőtököt 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, a petrezselyemzölddel együtt durvára aprítjuk, és összekeverjük a zsemlemorzsával valamint 2-3 ek. olívaolajjal. A rozmaring levélkéket lecsipkedjük az ágról.
A garnélák páncélját lefejtjük úgy, hogy az utolsó szelvény a farokrész végén maradjon. A húsban futó bélcsatornát eltávolítjuk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat és vajat hevítünk. Belehelyezzük a sütőtök szeleteket, sóval, borssal valamint a rozmaring levélkékkel fűszerezzük, és 2-3 percig pirítjuk. (Félidőben megfordítjuk.)
Duplára hajtott sütőpapírból négy akkor darab háromszög vagy fél szív alakot vágunk, amin három garnéla kényelmesen elfér. A papírokat kinyitjuk, ráhelyezzük az elősütött sütőtök szeleteket és a megtisztított garnélákat. Meglocsoljuk néhány csepp frissen facsart narancslével, sóval és őrölt fehérborssal fűszerezzük, és végül megszórjuk a fokhagymás-petrezselymes morzsával.
A batyukat légmentesen lezárjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben, grill programon, a garnélák nagyságától függően 2-4 percig sütjük. Ezután kivesszük, a tetejükön kereszt alakban vágást ejtünk (kicsapó gőzre vigyázni!), és azonnal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: