Spagetti paradicsomos-olajbogyós langusztinnal

Hozzávalók 4 főre: 320 g spagetti, 12 scampi, extraszűz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej fehér hagyma, 100 ml száraz fehérbor, 300 g paradicsom, egy nagy csokor petrezselyemzöld, 2 ek. házi zsemlemorzsa, 100 g magozott, zöld olajbogyó, csipetnyi fehérbors, szükség szerint só

A zsemlemorzsát egy serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük.

A hagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. Az olajbogyókat hosszában négyfelé vágjuk. A paradicsomot forró vízbe helyezzük, leszűrjük, héjukat lehúzzuk, magházukat eltávolítjuk, húsukat felkockázzuk. A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk az olajbogyókat, és a paradicsomkockákat. Felöntjük a fehérborral, 5-10 perc alatt közepesen sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a langusztinokat, a fehérborsot és a petrezselyemzöldet is. A rákok nagyságától függően a szószt közepes lángon, további 3-5 percig főzzük, Rászórjuk a pirított zsemlemorzsát, óvatosan átkeverjük, ha szükséges, sózzuk.

Közben a spagettit bő, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az “al dente” (harapható, nem teljesen puha) állagot, leszűrjük, összekeverjük a paradicsomos rákszósszal, és azonnal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!