Elérkeztünk a Tarka Bárka blog születésnapi receptversenyének a végéhez. (Aki most csatlakozik hozzánk, a részleteket ITT találja.)
Köszönjük minden pályázónak a részvételt, a lelkesedést; reméljük mindannyiótokat örömmel töltött el az ételek megtervezése, elkészítése – az elfogyasztásról nem is beszélve. Köszönjük, hogy csatlakoztatok hozzánk, hogy Ti is szükségét éreztétek a halételek népszerűsítésének.
A Tarka Bárka blog születésnapi receptversenyével szeretnénk hagyományt teremteni, és bízunk benne, hogy a ezzel a kezdeményezéssel és a Ti példáitok segítségével, együtt, egyre több és több honfitársunkat meg tudjuk győzni arról, hogy halat enni nem csak egészséges, de nagyszerű élmény is egyben!
Kedves olvasók, halkedvelők, most rajtatok a sor, szavazzatok azokra a receptekre, amelyek nektek leginkább tetszenek.
Szavazni március 10. vasárnap éjfélig lehet ennek a bejegyzésnek a végén, kommentben.
Egy szavazótól két étel nevét kérjük, egyet az édesvízi, egyet a tengeri kategóriából – a szavazatot csak akkor tekintjük érvényesnek, ha a szavazó mindkét étel nevét feltünteti! (Szavazni természetesen csak egyszer lehet.)
Az ételek nevére klikkelve megtekinthetők azok receptjei, a receptek végén pedig (értelemszerűen, ahol lehetséges) a készítőjük elérhetősége (blog, étterem, stb.)
A legtöbb szavazatot szerző receptek készítői (kategóriánként egy) egy-egy 5000 Forint értékű füstölt pisztráng csomagot tudhatnak magukénak a Lillafüredi Pisztrángtelep jóvoltából.
A többiek közül mi, blogszerzők is kiválasztunk két receptet, amelynek a szerzője egy-egy kb. 5000 forint értékű mediterrán ajándékcsomagot nyer. A csomagban különféle tartósított hal és tenger gyümölcsei termékek mellett egy-egy olasz nyelvű szakácskönyv, szépiatintás vagy calamarata tészta, olajbogyó krém és egyéb finomságok találhatók.
Szavazáshoz nem szükséges a blog Facebook oldalának követője lenni, de nagyon örülnénk, ha minél többen csatlakoznátok hozzánk.
Ide klikkelve megtehetitek:
Tarka Bárka blog Facebook oldala
Köszönjük továbbá mindenkinek, aki valamilyen módon részt vett akár a receptverseny, akár a Tarka Bárka blog népszerűsítésében!
Hoitsy Györgynek és feleségének, Ágnesnek külön köszönjük a felajánlásukat!
A Lillafüredi Pisztrángtelepről ITT írtunk. A honlapjukat ITT találjátok. A telep egy gyöngyszem! Menjetek el, meglátjátok, felejthetetlen élményben lesz részetek!
ÉDESVÍZI KATEGÓRIA
Amur lamúr – Fehértői amur Király Feri bácsi módra – Tóth-Nacsa Ágnes – Boldog Kukta gasztroblog
Az újragondolt svéd fatányéros – Hobbiszakács – Hobbiszakács gasztroblog
Baconbe tekert pisztráng zellersalátával – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Csukagombóc vajas mártásban – Kósa Gabriella – Rakottkert gasztroblog
Édes-savanyú ponty – Kóbor Krisztina séf – HALKAKAS – halbisztró
Fahéjas harcsa mézeskalács morzsával – Lukács Péter – A műkedvelő hedonista gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Fenyőmagos pisztráng chiliszállal és fokhagymával – Tóth-Nacsa Ágnes – Boldog Kukta gasztroblog
Fóliában sült vajas, turbolyás pisztráng – Gyepes Gabojsza – Anya, ez isteni! gasztroblog
Halfasírt – Leopold Erika – Égigérő paszuly gasztroblog
Lillafüredi füstölt pisztráng krém és kaviár – Gyepes Gabojsza – Anya, ez isteni! gasztroblog
Pisztráng baconbe tekerve – Gizi – Gizi receptjei gasztroblog
Pisztráng fish and chips – Grega Kati – Igen, legyen igen blog
Pisztráng puliszkával – Szekeres Szabolcs
Sülthal-tál burgonyákkal és sajtszósszal – Hajós Ágnes – A tetovált lány konyhája
Sütőtökös-spenótos lepény füstölt pisztránggal – Leopold Erika -Égigérő paszuly gasztroblog
Thai hal curry – Szabó Noémi – Mandula Sarok gasztroblog
TENGERI KATEGÓRIA
Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
Céklás gravlax – Papp Éci – Ezt ettem gasztroblog
Datolyával töltött makréla – Riedl Annamária – Rozmaring és csokoládé gasztroblog
Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs – Alíz – Select food gasztroblog
Grillezett, rakott barramundi – Molnár Béla
Kókuszos halleves – Lukács Péter – Műkedvelő hedonista gasztroblog
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával – Molnár Béla
Lepényhal ikra saláta konfitált fokhagymával – Lukács Péter – Műkedvelő hedonsita gasztroblog
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Marinált grillezett szardínia – Pajor Pál – Palifőz A Konyha – Lakásétterem
Marokkói tengeri sügér – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Tejszínes-zöldborsós párolt tőkehal – Herczeg Gabriella – b-bisztro gasztroblog