Elérkeztünk a Tarka Bárka blog születésnapi receptversenyének a végéhez. (Aki most csatlakozik hozzánk, a részleteket ITT találja.)
Köszönjük minden pályázónak a részvételt, a lelkesedést; reméljük mindannyiótokat örömmel töltött el az ételek megtervezése, elkészítése – az elfogyasztásról nem is beszélve. Köszönjük, hogy csatlakoztatok hozzánk, hogy Ti is szükségét éreztétek a halételek népszerűsítésének.
A Tarka Bárka blog születésnapi receptversenyével szeretnénk hagyományt teremteni, és bízunk benne, hogy a ezzel a kezdeményezéssel és a Ti példáitok segítségével, együtt, egyre több és több honfitársunkat meg tudjuk győzni arról, hogy halat enni nem csak egészséges, de nagyszerű élmény is egyben!
Kedves olvasók, halkedvelők, most rajtatok a sor, szavazzatok azokra a receptekre, amelyek nektek leginkább tetszenek.
Szavazni március 10. vasárnap éjfélig lehet ennek a bejegyzésnek a végén, kommentben.
Egy szavazótól két étel nevét kérjük, egyet az édesvízi, egyet a tengeri kategóriából – a szavazatot csak akkor tekintjük érvényesnek, ha a szavazó mindkét étel nevét feltünteti! (Szavazni természetesen csak egyszer lehet.)
Az ételek nevére klikkelve megtekinthetők azok receptjei, a receptek végén pedig (értelemszerűen, ahol lehetséges) a készítőjük elérhetősége (blog, étterem, stb.)
A legtöbb szavazatot szerző receptek készítői (kategóriánként egy) egy-egy 5000 Forint értékű füstölt pisztráng csomagot tudhatnak magukénak a Lillafüredi Pisztrángtelep jóvoltából.
A többiek közül mi, blogszerzők is kiválasztunk két receptet, amelynek a szerzője egy-egy kb. 5000 forint értékű mediterrán ajándékcsomagot nyer. A csomagban különféle tartósított hal és tenger gyümölcsei termékek mellett egy-egy olasz nyelvű szakácskönyv, szépiatintás vagy calamarata tészta, olajbogyó krém és egyéb finomságok találhatók.
Szavazáshoz nem szükséges a blog Facebook oldalának követője lenni, de nagyon örülnénk, ha minél többen csatlakoznátok hozzánk.
Ide klikkelve megtehetitek:
Tarka Bárka blog Facebook oldala
Köszönjük továbbá mindenkinek, aki valamilyen módon részt vett akár a receptverseny, akár a Tarka Bárka blog népszerűsítésében!
Hoitsy Györgynek és feleségének, Ágnesnek külön köszönjük a felajánlásukat!
A Lillafüredi Pisztrángtelepről ITT írtunk. A honlapjukat ITT találjátok. A telep egy gyöngyszem! Menjetek el, meglátjátok, felejthetetlen élményben lesz részetek!
ÉDESVÍZI KATEGÓRIA
Amur lamúr – Fehértői amur Király Feri bácsi módra – Tóth-Nacsa Ágnes – Boldog Kukta gasztroblog
Az újragondolt svéd fatányéros – Hobbiszakács – Hobbiszakács gasztroblog
Baconbe tekert pisztráng zellersalátával – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Csukagombóc vajas mártásban – Kósa Gabriella – Rakottkert gasztroblog
Édes-savanyú ponty – Kóbor Krisztina séf – HALKAKAS – halbisztró
Fahéjas harcsa mézeskalács morzsával – Lukács Péter – A műkedvelő hedonista gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Fenyőmagos pisztráng chiliszállal és fokhagymával – Tóth-Nacsa Ágnes – Boldog Kukta gasztroblog
Fóliában sült vajas, turbolyás pisztráng – Gyepes Gabojsza – Anya, ez isteni! gasztroblog
Halfasírt – Leopold Erika – Égigérő paszuly gasztroblog
Lillafüredi füstölt pisztráng krém és kaviár – Gyepes Gabojsza – Anya, ez isteni! gasztroblog
Pisztráng baconbe tekerve – Gizi – Gizi receptjei gasztroblog
Pisztráng fish and chips – Grega Kati – Igen, legyen igen blog
Pisztráng puliszkával – Szekeres Szabolcs
Sülthal-tál burgonyákkal és sajtszósszal – Hajós Ágnes – A tetovált lány konyhája
Sütőtökös-spenótos lepény füstölt pisztránggal – Leopold Erika -Égigérő paszuly gasztroblog
Thai hal curry – Szabó Noémi – Mandula Sarok gasztroblog
TENGERI KATEGÓRIA
Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
Céklás gravlax – Papp Éci – Ezt ettem gasztroblog
Datolyával töltött makréla – Riedl Annamária – Rozmaring és csokoládé gasztroblog
Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs – Alíz – Select food gasztroblog
Grillezett, rakott barramundi – Molnár Béla
Kókuszos halleves – Lukács Péter – Műkedvelő hedonista gasztroblog
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával – Molnár Béla
Lepényhal ikra saláta konfitált fokhagymával – Lukács Péter – Műkedvelő hedonsita gasztroblog
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Marinált grillezett szardínia – Pajor Pál – Palifőz A Konyha – Lakásétterem
Marokkói tengeri sügér – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Tejszínes-zöldborsós párolt tőkehal – Herczeg Gabriella – b-bisztro gasztroblog
Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs – Alíz – Select food gasztroblog
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával – Molnár Béla
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Toszkán halleves – Kiss Kolos
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Toszkán halleves – Kiss Kolos
Datolyával töltött makréla
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével
Datolyával töltött makréla
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével
Datolyával töltött makréla
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Céklás gravlax – Papp Éci – Ezt ettem gasztroblog
Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével –
Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Lepényhal ikra saláta konfitált fokhagymával – Lukács Péter – Műkedvelő hedonsita gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Marokkói tengeri sügér – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Tejszínes-zöldborsós párolt tőkehal – Herczeg Gabriella – b-bisztro gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Lepényhal ikra saláta konfitált fokhagymával – Lukács Péter – Műkedvelő hedonsita gasztroblog
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Marinált grillezett szardínia – Pajor Pál – Palifőz A Konyha – Lakásétterem
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Céklás gravlax – Papp Éci – Ezt ettem gasztroblog
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával – Molnár Béla
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Toszkán halleves -Kiss Kolos
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Tejszínes-zöldborsós párolt tőkehal – Herczeg Gabriella – b-bisztro gasztroblog
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Tejszínes-zöldborsós párolt tőkehal – Herczeg Gabriella – b-bisztro gasztroblog
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Tejszínes-zöldborsós párolt tőkehal – Herczeg Gabriella – b-bisztro gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Marinált grillezett szardínia – Pajor Pál – Palifőz A Konyha – Lakásétterem
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs – Alíz – Select food gasztroblog
Tejszínes spagetti füstölt pisztránggal és édesköménnyel – Szabó Veronika – Szilvásgombóc gasztroblog
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Tejszínes-zöldborsós párolt tőkehal – Herczeg Gabriella – b-bisztro gasztroblog
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Én erre szavazok!! Sok sikert!
Édesvízi: Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Tengeri: Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs – Alíz – Select food gasztroblog
Édesvízi: Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártásban, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal
Tengeri: Toszkán halleves
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal
Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával – Molnár Béla
Tejszínes spagetti füstölt pisztránggal és édesköménnyel – Szabó Veronika – Szilvásgombóc gasztroblog
Füstölt lazacos spenóttekercs-Selectfood blog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Marokkói tengeri sügér – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Harcsa saláta nyers hallal – Molnár Béla
Marinált grillezett szardínia – Pajor Pál
Anikó, én is így gondolom, és minden résztvevő nevében köszönöm a kedves szavakat. (Ma megszületett a zsűri döntése is, de egyáltalán nem volt könnyű a választás.)
Édesvízi kategória: Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Tengeri kategória: Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
Ennyi nagyszerű receptet régen találtam egy helyen! Alig tudok választani, mert minden kategóriából legalább 3 a szívemhez nőtt rögtön. De ha muszáj, akkor ezekre szavazok:
Csukagombóc vajas mártásban- Rakottkert gasztroblog
Füstölt lazacos spenóttekercs-Selectfood blog
Édesvízi: Az újragondolt svéd fatányéros – Hobbiszakács – Hobbiszakács gasztroblog
Tengeri: Céklás gravlax – Papp Éci – Ezt ettem gasztroblog
Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
Tejszínes-zöldborsós párolt tőkehal – Herczeg Gabi
Fóliában sült vajas, turbolyás pisztráng – Gyepes Gabojsza
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Tejszínes-zöldborsós párolt tőkehal – Herczeg Gabriella – b-bisztro gasztroblog
Szavazok édesvízi kategóriában:pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével. – Az Őrült szakács – Őrülten jó ételek gasztroblog
Tengeri kategóriában:füstölt lazacos kecskesajtos spenóttekercsek.
Harcsa saláta – Molnár Béla
Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
Édesvízi : Fahéjas harcsa mézeskalács morzsával – Lukács Péter
Tengeri : Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöldfűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával – Molnár Béla
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Marokkói tengeri sügér – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Halfasírt – Leopold Erika – Égigérő paszuly gasztroblog
Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Makréla sütőtök curryvel Nagy Krisztina
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Makréla sütőtök curryvel
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Toszkán halleves – Kiss Kolos
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöldfűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal
Makréla sütőtök curryvel
Szavazataim:
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal
Céklás gravlax
Édesvízi : Fahéjas harcsa mézeskalács morzsával – Lukács Péter – A műkedvelő hedonista gasztroblog
Tengeri : Kókuszos halleves – Lukács Péter – A műkedvelő hedonista gasztroblog
Tengeri: Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
Édesvízi: Harcsa saláta – Molnár Béla
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöldfűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal
Makréla sütőtök curryvel
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson,ropogós,zöld fűszeres morzsába forgattot zöldségnyárssal-Vaczo Szabina
Toszkáni halleves-Kiss Kolos
Sütőtökös-spenótos lepény füstölt pisztránggal – Leopold Erika
Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Toszkán halleves – Kiss Kolos
Harcsa saláta – Molnár Béla
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Csuka gyömbérrel, édesköménnyel, rizzsel ázsiai módra – Lorien – Lorien, konyhai partizán gasztroblog
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Szabó Noémi : Tay hal curry
Papp Éci: Céklás gravlax
Tejszínes spagetti füstölt pisztránggal és édesköménnyel – Szabó Veronika – Szilvásgombóc gasztroblog
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Édesvízi kategória: Tejszínes spagetti füstölt pisztránggal és édesköménnyel – Szabó Veronika – Szilvásgombóc gasztroblog
Tengeri kategória: Makréla sütőtök curryvel Nagy Krisztina
Szabó Zsanetttől: Fehérboros- gombás pontyszeletek rizzsel.
Papp Écitől: Céklás gravlax
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával – Molnár Béla
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöldfűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssa
lLazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával
Édesvízi kategória: Tejszínes spagetti füstölt pisztránggal és édesköménnyel – Szabó Veronika – Szilvásgombóc gasztroblog
Tengeri kategória: Marokkói tengeri sügér – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Szavazataim:
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával – Molnár Béla
Tejszínes spagetti füstölt pisztránggal és édesköménnyel – Szabó Veronika – Szilvásgombóc gasztroblog
Makréla sütőtök curryvel Nagy Krisztina
Fenyőmagos pisztráng chiliszállal és fokhagymával – Tóth-Nacsa Ágnes – Boldog Kukta gasztroblog
Céklás gravlax – Papp Éci – Ezt ettem gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával – Molnár Béla
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Makréla sütőtök curryvel Nagy Krisztina
Sülthal-tál burgonyákkal és sajtszósszal – Hajós Ágnes – A tetovált lány konyhája
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Marokkói tengeri sügér – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Makréla sütőtök curryvel Nagy Krisztina
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével – Az Őrült szakács – Őrülten jó ételek gasztroblog
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával – Molnár Béla
Tejszínes spagetti füstölt pisztránggal és édesköménnyel – Szabó Veronika – Szilvásgombóc gasztroblog
Marokkói tengeri sügér – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Sziasztok!
Én ezekre szavazok:
Lillafüredi füstölt pisztráng krém és kaviár – Gyepes Gabojsza – Anya, ez isteni! gasztroblog
Fóliában sült vajas, turbolyás pisztráng – Gyepes Gabojsza – Anya, ez isteni! gasztroblog
Fóliában sült vajas, turbolyás pisztráng-Gyepes Gabojsza
Datolyával töltött makréla
Makréla sütőtök curryvel Nagy Krisztina
Fóliában sült vajas turbolyás pisztráng Gyepes Gabojsza
Fóliában sült vajas turbolyás pisztrángra, Gyepes Gabojsza, és a marokkói tengeri sügérre Balkai Mariann szavaszok
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Toszkán halleves – Kiss Kolos
[…] RECEPTVERSENY LEZÁRULT, IDE KLIKKELVE MEGNÉZHETED A BEÉRKEZETT RECEPTEKET ÉS MÁRCIUS 11. ÉJFÉLIG SZAVAZHATSZ IS […]
Tengeri kategória:Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban-Szabadkainé Ágoston Eszter
Édesvízi kategória_Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel-Szabó Zsanett
Tengeri kategóriában: Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Édesvízi kategóriában: Sülthal-tál burgonyákkal és sajtszósszal – Hajós Ágnes – A tetovált lány konyhája
Szavazni szeretnék:
Édesvizi: Gabojsza – Fóliában sült vajas, turbolyás pisztráng
Tengeri: Select food – Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs
Szavazni szeretnék:
Lillafüredi füstölt pisztráng krém és kaviár – Gyepes Gabojsza – Anya, ez isteni! gasztroblog
Marokkói tengeri sügér – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Édesvízi kategória:Sülthal-tál burgonyákkal és sajtszósszal – Hajós Ágnes – A tetovált lány konyhája
Tengeri:Marokkói tengeri sügér – Balkai Mariann – Marka konyhája gasztroblog
Tejszínes spagetti füstölt pisztránggal és édesköménnyel
Lazac steak citromos vajjal, parmezános zöldség ropogóssal és málnaöntetes salátával
Tengeri kategória: Céklás gravlax – Papp Éci – Ezt ettem gasztroblog
Édesvízi kategória: Lillafüredi füstölt pisztráng krém és kaviár – Gyepes Gabojsza – Anya, ez isteni! gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Grillezett, rakott barramundi – Molnár Béla
Sajnos csak most olvastam el alaposan a kiírást, úgyhogy újból voksolok 🙂
TENGERI KATEGÓRIA – Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban – Szabadkainé Ágoston Eszter
ÉDESVIZI KATEGÓRIA – Csukagombóc vajas mártásban – Kósa Gabriella
Tengeri kategória: Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban (Szabadkainé Ágoston Eszter)
Édesvizi kategória: Csukapörkölt kemencében (Sass Erika)
Édesvízi kategória:Lillafüredi pisztrángkrém, Gabojsza
Tengeri: ravlax,Papp Éci
Szabadkainé Ágoston Eszter :
TENGERI KATEGÓRIA – Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban
Nem, egyáltalán nem egyszerű.
Lehet, hogy bölcsebb lett volna a halakat élőhelyük szerint besorolni, de már mindegy, erre későn gondoltam, mostmár így marad, hiszen a szavazás elkezdődött.
Gergely kolléga tematikájában van olyan pont, ami részben erről is fog szólni, de felvetem neki az ötletet, hátha lenne kedve elmélyedni benne. Igazad van, biztos sokakat érdekelne. (A receptversennyel kapcsán több érdekes téma is felmerült, reméljük, Gergelynek lesz elég kapacitása mindenre válaszolni. 😉
Szia Gaba, én köszönöm a gyors választ! Nem is annyira egyszerű ez a halfajta-kategorizálás, mint amilyennek látszik. De akár jó témaként szolgálhatna egy következő bejegyzéshez ide a blogra, biztosan sokan lennének rá kíváncsiak. 😉
Örülök, hogy jó volt a megérzésem, jól szavaztam. 🙂
TENGERI KATEGÓRIA – Cápaszeletek sajtos-tárkonyos mártásban- Szabadkainé Ágoston Eszter 🙂
GABOJSZA!!!!
Szia Alíz!
Örülök, hogy benéztél!
Vannak itt fogósabb kérdések is, pl. a barramundi, a lazac és a tokhal édesvízisége/tengerisége. Végül úgy döntöttem – bár sem tudományosan, sem gasztronómiai szempontból nem megalapozott a döntés – hogy amelyiknek legalább egy kevés köze van a tengerhez, a tengeri kategóriába soroljuk. (A tokhal fajra és eredetre való információra egyelőre várok, ti. ha a receptben nem vándorló fajt használt a séf, marad az édesvízi kategóriában.)
Noémi épp most erősítette meg, hogy édesvízi halról van szó, tehát a szavazat érvényes.
Köszönjük!
🙂
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével – Az Őrült szakács – Őrülten jó ételek gasztroblog 🙂
Remek receptek gyűltek össze! Nekem több kedvencem is van, nehezen tudok kettőt kiválasztani közülük.
Egy fogas kérdés: Noémi halcurryje fehér húsú halból – fogasból – készült. Akkor ez a recept mindkét kategóriába beillene, mert van tengeri és édesvízi fogas/süllő is. Noémi, Gaba, tegyetek igazságot! 🙂
Mindenesetre én akkor az édesvízi kategóriában erre a receptre adom le a voksomat, a tengeri kategóriában pedig Palifőz marinált grillezett szardíniájára.
És nagyon köszönöm a spenóttekercsemre leadott szavazatokat, igazán örülök, hogy tetszik!
Szavazok: 1. Fóliában sült vajas, turbolyás pisztráng – Gyepes Gabojsza
2. Grillezett, rakott barramundi – Molnár Béla
Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs – Alíz – Select food gasztroblog
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével-re szavazok!
A két “győztes”: Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével – Az Őrült szakács
Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével – Az Őrült szakács – Őrülten jó ételek gasztroblog
Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs – Alíz – Select food gasztroblog
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével – Az Őrült szakács – Őrülten jó ételek gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Toszkán halleves – Kiss Kolos
Szavazok édesvízi kategóriában:pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével.
Tengeri kategóriában:füstölt lazacos kecskesajtos spenóttekercsek.
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével – Az Őrült szakács – Őrülten jó ételek gasztroblog
Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercs – Alíz – Select food gasztroblog
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével – Az Őrült szakács – Őrülten jó ételek gasztroblog
Pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével – Az Őrült Szakács
Makréla sütőtök curryvel- Nagy Krisztina
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Édesvízi: Spenótos-fokhagymás tilápia párnák krémes hollandi mártáson, ropogós, zöld fűszeres morzsába forgatott zöldségnyárssal – Vaczó Szabina
Tengeri: Céklás gravlax – Papp Éci – Ezt ettem gasztroblog
Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel – Szabó Zsanett
Tejszínes-zöldborsós párolt tőkehal – Herczeg Gabriella – b-bisztro gasztroblog
Makréla sütőtök curryvel – Nagy Krisztina – Krisztina konyhája gasztroblog
Szavazok édesvízi kategóriában:pisztráng citromborsos morzsában fehér zöldségpürével.Tengeri kategóriában:füstölt lazacos kecskesajtos spenóttekercsek.
Lillafüredi füstölt pisztráng krém és kaviár
Makréla sütőtök curryvel
Halfasírt Leopold Erika Égigérő paszuly gasztroblog
Sütőtökös-spenótos lepény füstöltpisztránggal Leopold Erika Égigérő paszuly gasztroblog
Tengeri: Kókuszos halleves – Lukács Péter – Műkedvelő hedonista gasztroblog
Édesvizi: Fahéjas harcsa mézeskalács morzsával – Lukács Péter – A műkedvelő hedonista gasztroblog
Szavazok a Fehérboros-gombás pontyszeletek rizzsel és a
Füstölt lazacos, kecskesajtos spenóttekercsre