SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY NR2:
A RECEPTVERSENY LEZÁRULT, IDE KLIKKELVE MEGNÉZHETED A BEÉRKEZETT RECEPTEKET ÉS MÁRCIUS 10. ÉJFÉLIG SZAVAZHATSZ IS RÁJUK!
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY:
AZ ÉLÉNK ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL EGY PÁLYÁZÓTÓL TÖBB RECEPTET IS ELFOGADUNK, ÉS A RECEPTEK BEKÜLDÉSI HATÁRIDEJÉT HÁROM NAPPAL MEGHOSSZABBíTOTTUK.
A RECEPTEKET ÉS AZ ÉTELFOTÓKAT TEHÁT EGÉSZEN MÁRCIUS 3.VASÁRNAP ÉJFÉLIG VÁRJUK A tarkabarkablog@gmail.com E-MAIL CíMRE.
A Tarka Bárka gasztroblog január 21-én töltötte be első születésnapját (igen, ilyen fiatalok vagyunk) és úgy döntöttünk, hogy ezt a nagyszerű eseményt Veletek, olvasókkal együtt ünnepeljük meg egy halas receptverseny keretében.
A feladat egyszerű: halételek készítése tengeri vagy édesvízi halak felhasználásával.
A verseny menete
A pályázók 2013. január 28. és 2013. február 28. között a tarkabarkablog@gmail.com e-mail címre elküldik az ezen időszak alatt elkészített tengeri vagy édesvízi halat, mint fő hozzávalót tartalmazó receptet és az étel fotóját, amelyeket mi, blogszerzők február 9-től folyamatosan feltöltünk a Tarka Bárka Facebook oldalára, azért, hogy a pályaművek menet közben is megtekinthetők legyenek.
Hogy igazságos legyen a verseny, és azok se maradjanak ki a jóból, akik az utolsó pillanatokra hagyják a főzést, a receptekre 2013. március 4. és 10. között lehet szavazni a Tarka Bárka blog erre a célra nyitott bejegyzésében.
A játékban való részvétel feltétele, hogy a versenyző a Tarka Bárka Facebook oldalának követője legyen. (Csatlakozni ITT lehet hozzánk.)
Kérjük a receptet és az ételfotót kísérő e-mailben tüntessétek fel a neveteket és annak a városnak a nevét, ahol éltek!
Három dologra szeretnénk külön felhívni a figyelmet:
1. Csak természetes alapanyagokkal készülő recepteket fogadunk el (tehát nem szerepelhet bennük ételízesítő és különböző mesterséges adalékanyagokat tartalmazó fűszerkeverékek, margarin, főzőtejszín, por alapok stb.)
2. Lehetőség szerint kerüljük a gyenge minőségű pangasius, rosszul tartott tavi vagy kétes forrásból származó halak használatát és az alapanyag választásnál tartsuk szem előtt a fenntartható halászat legfontosabb pontjait. Ahol lehet, válasszunk ellenőrzött minőségű, hazai terméket!
Néhány hasznos cikk ezzel kapcsolatban:
Mit jelent a fenntartható halászat?
Fenntartható, édesvízi halak a tányéron
Fogyasztásra JAVASOLT és NEM JAVASOLT tengeri halak listája. (Fordításnál segítségetekre lehet a TARKA BÁRKA HALNÉV SZÓTÁRA és ha itt nem találtok egy-egy nevet, a FISHBASE.ORG oldal – ahol ugyan magyar nyelv nincs, de a latin alapján egy-egy faj beazonosítható.
3. A fotók legyenek világosak, élénkek, kivehető legyen a képeken, hogy mit ettetek! (Lehetőség szerint kerüljétek a telefonnal való fotózást.)
Nyeremények
Nyerteseket március 11-én két kategóriában (tengeri és édesvízi) hirdetünk.
Mindkét kategória zsűri (=blogszerzők) által választott nyertese, egy-egy kb. 5000 forint értékű mediterrán ajándékcsomagot nyer, amelyben különféle tartósított hal és tenger gyümölcsei termékek mellett egy-egy olasz nyelvű szakácskönyv, szépiatintás vagy calamarata tészta, olajbogyó krém és egyéb finomságok találhatók.
Mindkét kategória közönségdíjasa, vagyis aki vagyis annak a receptnek a szerzője, aki március 4. 10:00 és március 10. éjfél között a legtöbb szavazatot kapja, egy-egy 5000 forint értékű füstölt pisztráng ajándékcsomagot nyer a Lillafüredi Pisztrángtelep jóvoltából.
a Pisztrángtelep cégére (a honlapjukról)
A nyereményeket csak magyarországi címre tudjuk postázni.
Egy versenyzőtől csak egy nevezést tudunk elfogadni.
Nagyon örülnénk, ha nagyszülők, dédszülők rég elfeledett receptjeit, közeli és távoli népek tradicionális ételeit is viszontláthatnánk. Utóbbi esetben próbáljatok meg a lehető legszorosabban ragaszkodni az eredeti hozzávalók felhasználásához.
Aki bababarát halételt készít, annak külön piros pont jár!
A fentiek csak ötletek, természetesen mindenki a szívéhez legközelebb álló halételt hozza!
Amire esetleg szükségetek lehet: egy korábbi írásunk a HALVÁRLÁSRÓL és egy másik a GYEREKEK HALFOGYASZTÁSÁRÓL.
A recepteket és a fotókat tehát jövő hét hétfőtől, 2013. január 28-tól várjuk a tarkabarkablog@gmail.com e-mail címre.
Bárkára magyar!
A füstölt pisztráng ajándékcsomagokat külön köszönjük a Lillafüredi Pisztrángtelepnek.
Nem mondok nagy újságot, a Telep egy gyöngyszem – ITT már korábban írtunk róla. Hamarosan indul a szezon, pakoljátok fel a családot és kiránduljatok egyet a vadregényes Lillafüredre! Látogassatok el a Telepre, kóstoljátok meg az Erdei Halsütödében készülő finomságokat és a ne felejtsetek el pakolni a hátizsákba a halfeldolgozó kiváló termékeiből! Mi már kóstoltuk őket: a Tarka Bárka lillafüredi füstölt pisztrángos receptjeit EZEN a linken találjátok.
[…] Elérkeztünk a Tarka Bárka blog születésnapi receptversenyének a végéhez. (Aki most csatlakozik hozzánk, a részleteket ITT találja.) […]
[…] is, akinek van kedve ezen a remek halas blogon nagyszerű halas ajándékcsomagot nyerni, náluk olvashatja el a […]
[…] gasztrobloggerek is részt vesztek a Tarka Bárka születésnapi receptversenyén. A részletekről ITT olvashattok. A nagyszerű nyeremények mellett nemes célért dolgozunk: azt szeretnénk, ha […]