Tagliolini gyömbéres sütőtökszósszal és csíkos vénuszkagylóval

Tagliolini gyömbéres sütőtökszósszal és csíkos vénuszkagylóval

Hozzávalók: 320 g tagliolini, 300 g sütőtök (tisztítva mérve), 100 g póréhagyma, 400 g csíkos vénuszkagyló (Chamelea gallina), vaj, 1 kk. nádcukor, 1 dl száraz fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, 1 friss zsályalevél, egy kis darab friss gyömbér

Egy nagy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a megtisztított, kés pengéjével kissé szétnyomott, fokhagymagerezdet, az apróra vágott póréhagymát, a zsályalevelet, a nádcukrot, és az egészet közepes lángon 5-6 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és lefedve puhára főzzük. Ezután a zsályalevelet kidobjuk, a tököt merülőmixerrel pépesítjük, belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk a kagylókat, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a kagylók kinyílnak.

Ezalatt a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az “al dente” (harapható, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sütőtökös-kagylós szósszal, és azonnal tálaljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. […] mérve), 100 g póréhagyma, 400 g csíkos vénuszkagyló (Chamelea gallina), vaj, 1 kk. Tovább » Kategória: Tarka Bárka | Közvetlen link a könyvjelzőbe. var addedComment = […]


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!