Van egy különleges étterem a Felső-Tiszán, egészen pontosan Tiszabercelen.
Különleges,
– mert elsősorban halételekre specializálódott,
– mert a tulajdonosok, Tücsi és Attila sokéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, és mindent megtesznek azért, hogy a vendég jól érezze magát,
– mert az étlapon mind a hagyományos és mind az újító szemléletű séf által kitalált ételek is megtalálhatók,
harcsa halászlé
konfitált édes-chilis oldalas szalonnás pirított dödöllével
sült fogas bodzás vajmártással, zöldséges rákbatyuval
sültparadicsom saláta pontytepertővel
(a fotók miatt elnézést; addig-addig gyönyörködtünk a tájban, amíg besötétedett, és gyertyafényben költöttük el a vacsoránkat)
-mert a desszertek között nincs kakaós palacsinta, somlói galuska és gesztenyepüré, ellenben van somlói parfé és berceli almatorta,
– mert a halételek alapanyaga a Tiszából érkezik (utóbb kiderült, hogy közös a beszállítónk),
– mert helyben kempingezési, valamint kerékpár- és kenubérlésre is van lehetőség,
– mert a panoráma lenyűgöző,
kelet felé:
nyugat felé
és a már-már giccses naplemente
….sorolhatnám még, de a nyár véget ért, a Kérész Kikötő pedig minden bizonnyal bezárt, ugyanis szezonálisan nyitva tartó étteremről van szó. Májusban, remélem, újra találkozunk! Akkor részletesen is írunk róluk.
Akik nem ismerik még Észak-kelet Magyarországot, érdemes megjegyezni a helyet, ti. a környéken szervezett csillagtúrák kiváló kiindulópontja lehet. Nyíregyháza, Túristvándi, Szatmárcseke, Tarpa, Tiszacsécse, Máriapócs, Nyírbátor, Szabolcs, Tokaj stb. maximum egyórás autóúttal elérhetők.
Jövőre tehát ugyanitt!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: