Gombás paradicsommártással sült nyelvhal filé

Gombás paradicsommártással sült nyelvhal filé

Hozzávalók 4 főre: 4 db kb. 120-150 grammos nyelvhal filé, 120 g gyűrűs tuskógomba (vagy más gomba), 200 g hámozott, darabolt paradicsom, 50 ml száraz fehérbor, 1 ágacska rozmaring, 1 cikk fokhagyma, extra szűz olívaolaj, só

A gyűrűs tuskógombát megtisztítjuk, és forró, száraz serpenyőbe téve a kés pengéjével kissé szétnyomott fokhagymával együtt pirítani kezdjük. Lefedjük, és addig pároljuk, amíg levet enged. Ezután a fedőt levesszük, a gombát lesütjük. Sózzuk, majd felöntjük a fehérborral, és ismét addig pároljuk, amíg a gomba alól az összes lé elfő.

Ekkor meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal, hozzáadjuk a rozmaringágat, és 1-2 perc pirítás után a hámozott, darabolt paradicsomot is. Az egészet sűrű mártássá főzzük. (Összességében a gomba hőkezelési ideje mindenképp tartson legalább 20-25 percig!)

A nyelvhal filéket besózzuk.

Négy egyszemélyes tűzálló tálkát vékonyan kiolajozunk, belehelyezzük a halfiléket, a tetejükön elosztjuk a forró gombás paradicsommártást, és 190 fokra előmelegített sütőben, grill programon 5 perc alatt készre sütjük.

Tartsuk szem előtt, hogy a gomba főzési ideje ne legyen 20-25 percnél kevesebb, és hogy 3-4 éves kor alatti gyerekeknek a gomba fogyasztása nem ajánlott!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!