Sáskarák tisztítása, előkészítése

A sáskarák tisztítása, előkészítése

– akár nyersen, akár hőkezelés után –

a sáskarák fejét levesszük, lábait levágjuk

a farokrészt vékony sávban körbevágjuk

a páncél felső részét felnyitjuk

a rákhúst kiemeljük belőle

a rákhúst megfordítjuk, éles késsel nem túl mély vágást ejtünk rajta, és a bélcsatornát kézzel vagy egy fogvájó segítségével eltávolítjuk

voilá, a megtisztított sáskarákjaink A sáskarák húsa nagyon törékeny. A hőkezelés során kíméletes módszereket használjunk, és amíg elkészül a rákhús, lehetőleg ne nyúljunk  hozzá, ne keverjük, mert apró darabokra esik.

A Tarka Bárka recept ajánlata:

Petrezselymes sáskarák

Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Amikor először láttam, én is. 🙂 Ha véletlenül belebotlasz valahol nézd meg tüzetesen, fantasztikus állat!

  2. Yewa says:

    Szentül meg voltam győződve, hogy a feje az ellenkező oldalon van! No, sutba dobhatom a Tengeriherkentyűszeti Diplomámat… :-DDD


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!