A sáskarák tisztítása, előkészítése
– akár nyersen, akár hőkezelés után –
a sáskarák fejét levesszük, lábait levágjuk
a farokrészt vékony sávban körbevágjuk
a páncél felső részét felnyitjuk
a rákhúst megfordítjuk, éles késsel nem túl mély vágást ejtünk rajta, és a bélcsatornát kézzel vagy egy fogvájó segítségével eltávolítjuk
voilá, a megtisztított sáskarákjaink A sáskarák húsa nagyon törékeny. A hőkezelés során kíméletes módszereket használjunk, és amíg elkészül a rákhús, lehetőleg ne nyúljunk hozzá, ne keverjük, mert apró darabokra esik.
A Tarka Bárka recept ajánlata:
Spagetti sáskarákkal és zöldségekkel
[…] A sáskarák tisztítása és előkészítése fázisfotókkal illusztrálva itt található. […]
[…] Tudjátok, hogyan kell megtisztítani/előkészíteni? Ha nem, elmagyarázzuk. […]
Amikor először láttam, én is. 🙂 Ha véletlenül belebotlasz valahol nézd meg tüzetesen, fantasztikus állat!
Szentül meg voltam győződve, hogy a feje az ellenkező oldalon van! No, sutba dobhatom a Tengeriherkentyűszeti Diplomámat… :-DDD