Örömmel jelentem be, hogy lezárult a Tarka Bárka nagy szünidei halas rajzpályázata. Remek pályaművek születtek, köszönjük minden apró kéznek a szorgos munkát!
A 3-6 évesek közül egy pályázó a PLP SEAFOOD HUNGARY KFT által felajánlott SELFISH termékekből összeállított ajándékcsomagot kapja.
A Budaörsi Halpiacon (https://www.facebook.com/Halpiac) gyártott SELFISH®termékcsalád konyhakész, friss halakat tartalmaz, melyeket a Sealed Air Magyarország Kft által kifejlesztett frissen tartó és egyben süthető, különleges Cryovac® tasakba csomagolnak. A frissen tartó és süthető fóliát most először fejlesztették ki és alkalmazták halak esetében a világon! A hal 7 napig friss marad a fóliában, csak egyszerű hűtést igényel, majd fóliával együtt, a benne lévő fűszervajjal csak egyszerűen behelyezzük a sütőbe, és 10 perc múlva tálalható.
A termékcsalád tagjai közül kiemelkedik a SELFISH® Pisztráng, amely 2012 júniusában Montrealban elnyerte a „hűtött nem tejtermék” kategória díját, valamint a SIAL d’Or ország díjat is. Így a cég soha nem remélt magyar siker küszöbén áll, ugyanis így a SELFISH® pisztráng versenybe szállhat az októberben, Párizsban kihirdetésre kerülő, SIAL d’Or Global címért is.
A 6-11 éves korosztály résztvevői közül egy valaki Ugrai-Nagy Tünde, Ízbolygó által felajánlott Manókonyha című gyermekeknek szóló szakácskönyvet kapja.
Tünde saját ajánlóját idézzük:
“Két kisgyermek anyukájaként, a Kerekerdő Óvoda vezetőjeként, valamint az Ízbolygó blog szerzőjeként találkozhattatok már velem. Mindennapjaimat kisebb-nagyobb gyermekek között töltöm. Fontosnak tartom a gyermekekkel megismertetni a gasztronómia különféle területeit. Sütünk-főzünk, kertészkedünk, ismerkedünk az alapanyagokkal a Manókonyha foglalkozások keretein belül, ezért is viseli a könyv ezt a nevet. Teszem ezt egyrészt az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás kialakítása miatt, hiszen óvodás-kisiskolás korban kell letenni gyermekeinknél a táplálkozás alapjait. Másrészt úgy vélem, a gasztro kultúra a kultúránk része. Be kell engednünk gyermekeinket a konyhába, hadd lássák, tapintsák, ízleljék az ételeket már az elkészülésük kezdeti pillanataitól. Mondják: amilyen nyitott az ember új ízek felé, olyan nyitott a világ dolgai iránt. Figyeljünk hát rájuk! Legyünk értő szüleik, szeressük, tanítsuk, neveljük őket nyitottan, az étkezésükre is odafigyelve! Ennek szellemében íródott a könyv az elmúlt 3 év óvodai tapasztalatait ill. felnőtt és gyermek főzőiskolai tapasztalatait és receptjeit csokorba rendezve.”
A feladat most az, hogy eldöntsétek, ki kapja az ajándékokat. Szavazni 2012. szeptember 1. szombat éjfélig lehet, ennek a bejegyzésnek a végén, kommentben.
Egy szavazótól két nevet kérünk tehát, egyet a kicsik, egyet a nagyok közül.
Nagyon örülnénk neki, ha a Tarka Bárka blog Facebook oldalát minél többen lájkolnátok, és ha lehet meg is osztanátok, hogy minél több emberhez eljussanak a halas receptjeink. Hogy egyszerűen, gyorsan menjen a dolog, idelinkeljük az oldalt 😉
http://www.facebook.com/pages/Tarka-B%C3%A1rka-hal-gasztro-blog/349386095080203
Egy személy csak egyszer szavazhat, kérjük, ezt tartsátok tiszteletben.
Szeptember 2-án mi, blogszerzők is kiválasztunk kategóriánként egy-egy rajzot. Az egyik tulajdonosa egy saját kezűleg készített halas kötényt és egy edényfogó kesztyűvel lesz gazdagabb, a másik pedig egy ajándékcsomagot kap fluoreszkálós tengeri élőlényekkel, halas matricákkal, polipos szívószállal ellátott műanyag pohárral, halas tányérral és egy meglepetéssel. A zsűri szigorú tagjai között részt vesznek a mi hároméveseink is: Tamás és Anna.
nálunk így nézett ki két hónapja a halacskás rajz 🙂
Ha valakinek még lenne kedve csatlakozni hozzánk, bátran küldheti a halacskás rajzát. Ajándékot ugyan nem tudunk érte adni, tehát a versenyben a rajz nem vesz részt, de nagyon szívesen publikáljuk itt a Tarka Bárka blogban.
3-6 ÉVESEK
7-11 ÉVESEK