Babérágyon sült tengeri pérhal

Alíz csodás Caldeiradája után egy végtelenül egyszerűen elkészíthető és egyben nagyon ízletes ételt hoztam mára. Ha az emlékeim nem csalnak, velencei specialitásról van szó, az eredetileg paradicsom nélküli recept egyik olasz barátunktól származik.

Makrélával, pisztránggal, de akár harcsával is  kipróbálnám – sőt, ez utóbbit ki is fogom, amíg itthon vagyok. 😉

Babérágyon sült tengeri pérhal

Hozzávalók 1 főre: 1 db kb. 250 grammos konyhakész tengeri pérhal, 100 g hámozott, darabolt paradicsom, sok babérlevél, egy nagy csokor petrezselyemzöld, 1 tk. kapribogyó, 1/2 gerezd fokhagyma, 30 ml vörösborecet, 20 ml balzsamecet, só, frissen őrölt feketebors, extra szűz olívaolaj

A petrezselyemzöld felét és a kapribogyót felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük, majd egy kis tálkában összekeverjük a paradicsommal, az ecetekkel és egy kevés extra szűz olívaolajjal.

A babérlevelekkel kibélelünk egy akkora tűzálló tálat, amelyben a hal kényelmesen elfér (lehetőleg valamivel kényelmesebben mint az enyémben x-).

A halat kívül-belül sózzuk-borsozzuk, a megmaradt petrezselyemzöldet a hasába tömködjük. A befűszerezett halat a babérágyra fektetjük, beborítjuk a petrezselymes-ecetes paradicsommal, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Skandikamera, sajnos ez nem teljesen így van, a WordPress blog sajátosság, hogy a teljes méretben kirakott fotók (tehát az a méret, amit az oldalon látsz), 1000 Kb alatti méret estén nagyon rossz minőségűnek látszanak, az eredeti kép minőségétől függetlenül. Sajnos az 1000-1500 Kb közötti méret az, ahol még szépen mutat a fotó- a blogban is. De igyekszünk a 2,5 Mb-os képeket mellőzni aközeljövőben, köszönjük hogy szóltál! 🙂

  2. Örülök, hogy ismét benéztél! 🙂 Köszönöm, hogy szóltál a lassúság miatt, én itt nem tapasztaltam, hogy lassan töltődne be az oldal. A jövőben megpróbálok kisebb felbontású képeket felrakni.
    p.s. Szárított babérlevéllel is működik a recept. 😉

  3. Skandikamera says:

    Tényleg egyszerű az elkészítés… attól eltekintve, hogy babér nem terem mindenkinek 🙂

    Ami a tarkabárka blogot illeti, nagyon-nagyon lassan töltődik le a főoldal. Ennek legfőbb oka – az amúgy nagyon jól sikerült – kép-fájlok túlzott mérete. Az egyik képet megnéztem, 2,5 Mb a nagysága. Valószínűleg azért, mert a fényképezőgép alapbeállításának megfelelően 300 ppi a felbontása. Képernyőn 72 ppi felbontással ugyanazt a hatást érjük el, és nem 2,5 Mb-os hanem legalább tízszer kisebb, azaz 250 Kb-os nagyságban. Ha nincs Photoshop akkor az ingyen letölthető Picasa is megteszi: 800 vagy 1000 pixeles web-oldalt kell készíteni a nagy képekből, 72 ppi-is felbontásban, és azokat a képeket kell feltenni. (Részletesen is el tudom magyarázni :-))

  4. […] van szó, az eredetileg paradicsom nélküli recept egyik olasz barátunktól származik. Tovább » Kategória: Tarka Bárka | Címke: Hal, | Közvetlen link a könyvjelzőbe. var […]


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!