Spagetti paradicsomos-csacsihalas sütőtökkrémmel

Spagetti paradicsomos-csacsihalas sütőtökkrémmel

Hozzávalók: 200 g spagetti, 500 g sütőtök, 1 salotta hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 140 g csacsihal, 1,5 dl passzírozott paradicsom, 1 ágacska rozmaring, extra szűz olívaolaj, só, bors, frissen reszelt parmezán

A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, bő, sós vízben a rozmaringgal együtt puhára főzzük, majd leszűrjük. A rozmaringot kidobjuk, a tököt botmixerrel pépesítjük.

A halat nagyobb, a hagymát egészen apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük.

Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat, és megdinszteljük benne az apró kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a csacsihalat, a paradicsomot, a sütőtökpürét, egy kevés sót és borsot, és az egészet néhány perc alatt készre főzzük.

A tésztát eközben lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az „al dente” (nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a mártással, egy kevés parmezánt reszelünk rá, és azonnal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!