Hozzávalók: 1 kb. 1 kg súlyú rózsaszín durbincs, kb. 2 kg durva szemű tengeri só, 2-3 szelet narancs, 2-3 ágacska rozmaring, egy kis darabka friss gyömbér, extra szűz olívaolaj, frissen őrölt feketebors
A halat megtisztítjuk, kizsigereljük, alaposan átmossuk (mivel sóban sül, a bőrét nem esszük meg, így a pikkelyeit sem szükséges leszedni). A narancsszeleteket és a rozmaringágakat a hal hasába tömködjük.
Egy tűzálló tálba kb. 1 cm vastagon nagyszemű sót terítünk, ráhelyezzük a halat, majd szintén kb. 1 cm vastagon beborítjuk sóval.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Köretként rukolás párolt káposztát készítettem mellé.
Tálalásnál locsoljunk rá néhány csepp extraszűz olívaolajat és tekerjünk rá egy kevés feketeborsot.