Hozzávalók: 1 db kb 600 gramm súlyú ördöghal, 100 g papírvékonyra szeletelt pármai sonka, 1/2 citrom, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 200 ml friss tejszín, extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt bors
A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
Az ördöghalat megtisztítjuk, kifilézzük, majd mindazt ami a filéken kívül megmarad (fej, farok, gerinc) egy kisebb lábasban a fél citrommal és néhány szál petrezselyemzölddel kb. ½ órán keresztül főzzük.
Az ördöghal filéket nagyobb kockákra vágjuk, mindegyiket körbetekerjük egy szelet sonkával, végül egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon néhány perc alatt mindkét oldalukat megpirítjuk.
Friss fehér kenyérrel vagy krumplipürével és a mártással körítve azonnal tálaljuk.