Lazac carpaccio Ulrichtól

Hozzávalók: 1 kb. 300 gramm súlyú lazacfilé, só, bors, 1 citrom, fél citrom leve, 1 kis csokor petrezselyemzöld, extra szűz olívaolaj

A lazacfilét sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a petrezselyemzöld felét, néhány citromkarikát, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd az egészet alufóliába csomagoljuk, és egy fél napra hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt papírvékony szeletekre vágjuk, néhány csepp citromlevet csöpögtetünk rá, és megszórjuk a maradék, apróra vágott petrezselyemzölddel. (Ha szükséges, azokra a szeletekre, amelyek nem érintkeztek közvetlenül a fűszerekkel, szórhatunk még egy leheletnyi sót és borsot.)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!