Sonkával sült zsályás-citromos bajuszos vörösmárna

Hozzávalók: 12 db bajuszos vörösmárna, 12 szelet pármai sonka, 70 g zsemlemorzsa, 2 citrom, 4 ek. extra szűz olívaolaj, 6 zsályalevél, 10 g vaj, só, bors

DSC_0003 (2)

A márnákat tisztítsuk meg, zsigereljük ki, majd szórjuk meg a kisebb darabokra tépkedett zsályalevelekkel, egy kevés sóval, borssal, locsoljuk meg az olívaolajjal, egy citrom kifacsart levével és hagyjuk állni 3-4 órán keresztül.
Amikor a márnák már jól átvették a citromos-zsályás páclé ízét, csöpögtessük le, szórjuk meg mindkét oldalukat zsemlemorzsával, majd minden egyes halat tekerjük körbe egy-egy szelet pármai sonkával.

DSC_0027 (2)

Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, helyezzük bele a sonkába tekert márnákat, szórjunk a tetejére még egy kevés zsályalevelet, végül előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 15-20 percig. Tálaljuk citromágyon!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!