Címke: uborka

Vegyes saláta posírozott pisztránggal

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához: 1 db kb 250-300 gramm súlyú konyhakész pisztráng, 50 g uborka, 50 g káposzta, 1 cecei paprika, 2 db datolyaparadicsom, 1 db újhagyma, 1 db zöld csípőspaprika

A dresszinghez: 1/2 citrom, egy kis csokor petrezselyemzöld, só, frissen őrölt feketebors, extra szűz olívaolaj

A posírozó léhez: 2 l víz, 1 babérlevél,  50 ml fehérbor, 50 g angol zeller, 1 kakukkfű ág, 1/4 citrom, só, frissen őrölt feketebors

sal-001

A paprikák csumáját eltávolítjuk.

A salátához a zöldségeket nagyon vékonyan felszeleteljük, és egy keverőtálba helyezzük.

A posírozó lé hozzávalóit felforraljuk. A pisztrángot a lébe helyezzük, a lángot mérsékeljük, és a halat gyöngyöző vízben kb. 4-5 perc alatt készre főzzük. Ügyeljünk arra, hogy posírozás közben a lé ne érje el a 100°C fölötti hőmérsékletet.

A pisztrángot kiemeljük, a bőrét lehúzzuk, majd a filéket leválasztjuk a gerincről. A halhúst kisebb darabokra szedjük, és a zöldségekhez adjuk.

A dresszinghez a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, összekeverjük fél citrom frissen kifacsart levével, kevés sóval, frissen őrölt feketeborssal, extra szűz olívaolajjal, és az egészet a pisztrángra öntjük. A salátát összeforgatjuk, azonnal fogyasztjuk.

Sajttal és dióval töltött rántott szardínia vegyes salátával

Ismét az augusztusi Kifőztük egyik Tarka bárkás vengégposztja következik. További kilenc recept még az ingyenesen letölthető lapban vár rátok. Olvassátok, főzzétek, szeressétek őket!

Sajttal és dióval töltött rántott szardínia vegyes salátával

Hozzávalók 4 személyre:

a szardíniához: 16 db tisztított, filézett friss szardínia, 5 dkg brie sajt, 5 dkg dióbél, liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa, só

a sütéshez: napraforgó olaj

a salátához: 8 dkg olajos magvak vegyesen (mandula, tökmag, fenyőmag, szezámmag, dió), 10 dkg lila színű saláta (pl. lollo rosso), 4 dkg rukola, 30 dkg paradicsom, 20 dkg uborka, 1 kis fej lila hagyma, só, frissen őrölt feketebors, citromlé, extraszűz olívaolaj

A halfiléket besózzuk. A sajtot 2 mm vastag szeletekre vágjuk, a diót durvára törjük. A magvakat száraz serpenyőben megpirítjuk. A salátát nagyobb darabokra tépkedjük, az uborkát meghámozzuk, felkarikázzuk, a paradicsomokat vastagabb, a lila hagymát vékonyabb szeletekre vágjuk. A zöldségeket a pirított magvakkal együtt egy keverőtálba helyezzük.

Nyolc szardíniafilét bőrös oldalukkal lefelé vágódeszkára helyezünk. Mindegyikre egy-egy szelet sajtot és egy kávéskanálnyi durvára tört diót rakunk, majd befedjük egy másik filével (ezúttal a bőrös oldala legyen felül). A töltött halakat lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, bő forró olajban kisütjük, és papírtörlőre helyezve leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot.

A salátát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal és citromlével, óvatosan összeforgatjuk, és tányérokra szedjük. Mindegyik tetejére két-két rántott-töltött szardíniát helyezünk, és azonnal tálaljuk.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!