Címke: tonhal füstölt

Fokhagymás-petrezselymes fehér óriásbab-bébi spenót saláta füstölt tonhallal

Csupa egészség saláta a tél kellős közepén. (Elronthatatlan. Gyors. Száraz babból még finomabb, de most a gyorsaság győzött.) Imádtuk!

Fokhagymás-petrezselymes fehér óriásbab-bébi spenót saláta füstölt tonhallal

Hozzávalók 2 főre: 1 doboz óriás fehérbab konzerv, 200 g bébi spenót, 100 g füstölt tonhal, 1 gerezd fokhagyma, egy kis csokor petrezselyemzöld, só, frissen őrölt feketebors, 1 citrom, extraszűz olívaolaj

A fokhagymát áttörjük, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.

A füstölt tonhalat fél cm-es csíkokra vágjuk (vagy vékonyabbra, nálunk most Férj kérése volt a szélesebb kivitel.)

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselyemzöldet, fél percig sütjük, majd belekeverjük a babot, és az egészet csupán addig pároljuk, amíg a bab éppen átmelegszik.

A spenótleveleket megmossuk, megszárítjuk, és tányérokra helyezzük. Rákanalazzuk a fokhagymás-petrezselymes babot, megszórjuk a füstölt tonhal csíkokkal, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk bőven citromlével, és azonnal tálaljuk.

VKF! 47. forduló – Kalandra fel! – 5. recept – Szezámmagos füstölt tonhal rukolaágyon

Folytatva az “édeskettes tengerparti kirándulás” menüsorát, (eddig még csak a marinált Szent Jakab kagyló van a hátizsákunkban) íme még egy hordozható halas előétel, amivel szintén az Ágota által meghirdetett Vigyázz, Kész, Főzz!-re nevezünk.

Szezámmagos füstölt tonhal rukolaágyon

Hozzávalók 2 személyre: 100 g füstölt tonhal (szeletelve), 50 g szezámmag, 50 g rukola, frissen őrölt feketebors, 1/2 citrom leve, extraszűz olívaolaj, balzsamecet

A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.

A tonhalszeleteket meglocsoljuk néhány csepp citromlével, borsozzuk, majd a pirított szezámmagba forgatjuk.

A rukolát uzsonnásdoboz aljára rendezzük, ráhelyezzük a szezámmagos füstölt tonhal szeleteket, lefedjük, hátizsákba rakjuk.

Két pici üvegben extraszűz olívaolajat valamint balzsamecetet is magunkkal viszünk. Ezekkel csak az utolsó pillanatban locsoljuk meg a salátát!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!