Címke: pármai sonka

Sonkával sült zsályás-citromos bajuszos vörösmárna

Hozzávalók: 12 db bajuszos vörösmárna, 12 szelet pármai sonka, 70 g zsemlemorzsa, 2 citrom, 4 ek. extra szűz olívaolaj, 6 zsályalevél, 10 g vaj, só, bors

DSC_0003 (2)

A márnákat tisztítsuk meg, zsigereljük ki, majd szórjuk meg a kisebb darabokra tépkedett zsályalevelekkel, egy kevés sóval, borssal, locsoljuk meg az olívaolajjal, egy citrom kifacsart levével és hagyjuk állni 3-4 órán keresztül.
Amikor a márnák már jól átvették a citromos-zsályás páclé ízét, csöpögtessük le, szórjuk meg mindkét oldalukat zsemlemorzsával, majd minden egyes halat tekerjük körbe egy-egy szelet pármai sonkával.

DSC_0027 (2)

Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, helyezzük bele a sonkába tekert márnákat, szórjunk a tetejére még egy kevés zsályalevelet, végül előmelegített sütőben, 180 fokon süssük kb. 15-20 percig. Tálaljuk citromágyon!

Pármai sonkába göngyölt ördöghal Ulrichtól

Hozzávalók: 1 db kb 600 gramm súlyú ördöghal, 100 g papírvékonyra szeletelt pármai sonka, 1/2 citrom, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 200 ml friss tejszín, extra szűz olívaolaj, só, frissen őrölt bors

A petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.

Az ördöghalat megtisztítjuk, kifilézzük, majd mindazt ami a filéken kívül megmarad (fej, farok, gerinc) egy kisebb lábasban a fél citrommal és néhány szál petrezselyemzölddel kb. ½ órán keresztül főzzük.

A levet sűrű szövésű szűrőn átszűrjük, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, és besűrítjük. Ez lesz a mártásunk. (A sóra nagyon oda kell figyelni egyrészt mert maga a hal is sós, másrészt pedig a sonka majd a hirtelen sütés során sok sót fog magából kiengedni.)

Az ördöghal filéket nagyobb kockákra vágjuk, mindegyiket körbetekerjük egy szelet sonkával, végül egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon néhány perc alatt mindkét oldalukat megpirítjuk.

Friss fehér kenyérrel vagy krumplipürével és a mártással körítve azonnal tálaljuk.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!