Címke: nyereményjáték

Tarka Bárka I. születésnapi receptverseny – A nyertesek

Íme tehát a Tarka Bárka  gasztroblog I. születésnapi receptversenyének győztesei:

Az olvasóktól legtöbb szavazatot kapott két halétel: Olvass tovább →

Tarka Bárka első születésnapi receptverseny – Indul a szavazás!

Elérkeztünk a Tarka Bárka blog születésnapi receptversenyének a végéhez. (Aki most csatlakozik hozzánk, a részleteket ITT találja.)

Köszönjük minden pályázónak a részvételt, a lelkesedést; reméljük mindannyiótokat örömmel töltött el az ételek megtervezése, elkészítése – az elfogyasztásról nem is beszélve. Köszönjük, hogy csatlakoztatok hozzánk, hogy Ti is szükségét éreztétek a halételek népszerűsítésének.

A Tarka Bárka blog születésnapi receptversenyével szeretnénk hagyományt teremteni, és bízunk benne, hogy a ezzel a kezdeményezéssel és a Ti példáitok segítségével, együtt, egyre több és több honfitársunkat meg tudjuk győzni arról, hogy halat enni nem csak egészséges, de nagyszerű élmény is egyben!

Kedves olvasók, halkedvelők, most rajtatok a sor, szavazzatok azokra a receptekre, amelyek nektek leginkább tetszenek.

Szavazni március 10. vasárnap éjfélig lehet ennek a bejegyzésnek a végén, kommentben.

Egy szavazótól két étel nevét kérjük, egyet az édesvízi, egyet a tengeri kategóriából – a szavazatot csak akkor tekintjük érvényesnek, ha a szavazó mindkét étel nevét feltünteti! (Szavazni természetesen csak egyszer lehet.)

Az ételek nevére klikkelve megtekinthetők azok receptjei, a receptek végén pedig (értelemszerűen, ahol lehetséges) a készítőjük elérhetősége (blog, étterem, stb.)

A legtöbb szavazatot szerző receptek készítői (kategóriánként egy) egy-egy 5000 Forint értékű füstölt pisztráng csomagot tudhatnak magukénak a Lillafüredi Pisztrángtelep jóvoltából.

logó3

A többiek közül mi, blogszerzők is kiválasztunk két receptet, amelynek a szerzője egy-egy kb. 5000 forint értékű mediterrán ajándékcsomagot nyer. A csomagban különféle tartósított hal és tenger gyümölcsei termékek mellett egy-egy olasz nyelvű szakácskönyv, szépiatintás vagy calamarata tészta, olajbogyó krém és egyéb finomságok találhatók.

Szavazáshoz nem szükséges a blog Facebook oldalának követője lenni, de nagyon örülnénk, ha minél többen csatlakoznátok hozzánk.

Ide klikkelve megtehetitek:

Tarka Bárka blog Facebook oldala

Köszönjük továbbá mindenkinek, aki valamilyen módon részt vett akár a receptverseny, akár a Tarka Bárka blog népszerűsítésében!

Hoitsy Györgynek és feleségének, Ágnesnek külön köszönjük a felajánlásukat!

A Lillafüredi Pisztrángtelepről ITT írtunk. A honlapjukat ITT találjátok. A telep egy gyöngyszem! Menjetek el, meglátjátok, felejthetetlen élményben lesz részetek! Olvass tovább →

Tarka Bárka születésnapi receptverseny

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY NR2:

A RECEPTVERSENY LEZÁRULT, IDE KLIKKELVE MEGNÉZHETED A BEÉRKEZETT RECEPTEKET ÉS MÁRCIUS 10. ÉJFÉLIG SZAVAZHATSZ IS RÁJUK!

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY:

AZ ÉLÉNK ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL EGY PÁLYÁZÓTÓL TÖBB RECEPTET IS ELFOGADUNK, ÉS A RECEPTEK BEKÜLDÉSI HATÁRIDEJÉT HÁROM NAPPAL MEGHOSSZABBíTOTTUK.

A RECEPTEKET ÉS AZ ÉTELFOTÓKAT TEHÁT EGÉSZEN MÁRCIUS 3.VASÁRNAP ÉJFÉLIG VÁRJUK A tarkabarkablog@gmail.com E-MAIL CíMRE.

A Tarka Bárka gasztroblog január 21-én töltötte be első születésnapját (igen, ilyen fiatalok vagyunk) és úgy döntöttünk, hogy ezt a nagyszerű eseményt Veletek, olvasókkal együtt ünnepeljük meg egy halas receptverseny keretében.

A feladat egyszerű: halételek készítése tengeri vagy édesvízi halak felhasználásával.

A verseny menete

A pályázók 2013. január 28. és 2013. február 28. között a tarkabarkablog@gmail.com e-mail címre elküldik az ezen időszak alatt  elkészített tengeri vagy édesvízi halat, mint fő hozzávalót tartalmazó receptet és az étel fotóját, amelyeket mi, blogszerzők február 9-től folyamatosan feltöltünk a Tarka Bárka Facebook oldalára, azért, hogy a pályaművek menet közben is megtekinthetők legyenek.

Hogy igazságos legyen a verseny, és azok se maradjanak ki a jóból, akik az utolsó pillanatokra hagyják a főzést, a receptekre 2013. március 4. és 10. között lehet szavazni a Tarka Bárka blog erre a célra nyitott bejegyzésében.

A játékban való részvétel feltétele, hogy a versenyző a Tarka Bárka Facebook oldalának követője legyen. (Csatlakozni ITT lehet hozzánk.)

Kérjük a receptet és az ételfotót kísérő e-mailben tüntessétek fel a neveteket és annak a városnak a nevét, ahol éltek!

Három dologra szeretnénk külön felhívni a figyelmet:

1. Csak természetes alapanyagokkal készülő recepteket fogadunk el (tehát nem szerepelhet bennük ételízesítő és különböző mesterséges adalékanyagokat tartalmazó fűszerkeverékek, margarin, főzőtejszín, por alapok stb.)

2. Lehetőség szerint kerüljük a gyenge minőségű pangasius, rosszul tartott tavi vagy kétes forrásból származó halak használatát és az alapanyag választásnál tartsuk szem előtt a fenntartható halászat legfontosabb pontjait. Ahol lehet, válasszunk ellenőrzött minőségű, hazai terméket!

Néhány hasznos cikk ezzel kapcsolatban:

Mit jelent a fenntartható halászat?

Fenntartható, édesvízi halak a tányéron

Fogyasztásra JAVASOLT és NEM JAVASOLT tengeri halak listája. (Fordításnál  segítségetekre lehet a TARKA BÁRKA HALNÉV SZÓTÁRA és ha itt nem találtok egy-egy nevet, a FISHBASE.ORG oldal – ahol ugyan magyar nyelv nincs, de a latin alapján egy-egy faj beazonosítható.

3. A fotók legyenek világosak, élénkek, kivehető legyen a képeken, hogy mit ettetek! (Lehetőség szerint kerüljétek a telefonnal való fotózást.)

 Nyeremények

Nyerteseket március 11-én két kategóriában (tengeri és édesvízi) hirdetünk.

Mindkét kategória zsűri (=blogszerzők) által választott nyertese, egy-egy kb. 5000 forint értékű mediterrán ajándékcsomagot nyer, amelyben különféle tartósított hal és tenger gyümölcsei termékek mellett egy-egy olasz nyelvű szakácskönyv, szépiatintás vagy calamarata tészta, olajbogyó krém és egyéb finomságok találhatók.

Mindkét kategória közönségdíjasa, vagyis aki vagyis annak a receptnek a szerzője, aki március 4.  10:00 és március 10. éjfél között a legtöbb szavazatot kapja, egy-egy 5000 forint értékű füstölt pisztráng ajándékcsomagot nyer a Lillafüredi Pisztrángtelep jóvoltából.

a Pisztrángtelep cégére (a honlapjukról)

A nyereményeket csak magyarországi címre tudjuk postázni.

Egy versenyzőtől csak egy nevezést tudunk elfogadni.

Nagyon örülnénk, ha nagyszülők, dédszülők rég elfeledett receptjeit, közeli és távoli népek tradicionális ételeit is viszontláthatnánk. Utóbbi esetben próbáljatok meg a lehető legszorosabban ragaszkodni az eredeti hozzávalók felhasználásához.

Aki bababarát halételt készít, annak külön piros pont jár!

A fentiek csak ötletek, természetesen mindenki a szívéhez legközelebb álló halételt hozza!

Amire esetleg szükségetek lehet: egy korábbi írásunk a HALVÁRLÁSRÓL és egy másik a GYEREKEK HALFOGYASZTÁSÁRÓL.

A recepteket és a fotókat tehát jövő hét hétfőtől, 2013. január 28-tól várjuk a tarkabarkablog@gmail.com e-mail címre.

 Bárkára magyar!

A füstölt pisztráng ajándékcsomagokat külön köszönjük a Lillafüredi Pisztrángtelepnek.

Nem mondok nagy újságot, a Telep egy gyöngyszem – ITT már korábban írtunk róla. Hamarosan indul a szezon, pakoljátok fel a családot és kiránduljatok egyet a vadregényes Lillafüredre! Látogassatok el a Telepre, kóstoljátok meg az Erdei Halsütödében készülő finomságokat és a ne felejtsetek el pakolni a hátizsákba a halfeldolgozó kiváló termékeiből! Mi már kóstoltuk őket: a Tarka Bárka lillafüredi füstölt pisztrángos receptjeit EZEN a linken találjátok.

Nagy szünidei halas rajzpályázat gyerekeknek

Közérdekű 🙂

Többen kértétek, hogy hosszabbítsuk meg pár nappal a rajzok beadásának határidejét. Végül úgy döntöttünk, hogy egy hétvégével még megtoldjuk a játékot, így a végső határidő 2012. augusztus 26. vasárnap éjfél. A rajzokat augusztus 27-én, hétfőn egy külön bejegyzésbe töltjük fel, itt lehet majd szavazni egy teljes héten keresztül. 

 NAGY SZÜNIDEI HALAS RAJZPÁLYÁZAT

VEGYÉL RÉSZT TE IS!

ÉRTÉKES NYEREMÉNYEK VÁRNAK RÁD!

A feladat egyszerű: Rajzold le bármelyik, hallal kapcsolatos nyári élményedet – ez lehet egy családi halászléfőzés, egy közös horgászat apuval, egy tengerparti nyaralás, egy állatkerti látogatás, vagy egyszerűen csak egy augusztus éjjeli álom, a lényeg, hogy legyen rajta hal. A rajzot fotózd le, és 2012. augusztus 24-én éjfélig küldd el a tarkabarkablog@gmail.com e-mail címre. A levélben ne felejtsd el feltüntetni a a nevedet, és az életkorodat!

Nyerteseket kétszer, két kategóriában 3-6 és 7-11 évesek között 2012. szeptember 2-án hirdetünk. Két nyertest mi blogszerzők választunk ki, kettőre pedig a szünidő utolsó hetében, 2012. augusztus 25. és szeptember 1. között lehet majd szavazni a itt a Tarka Bárka blogon.

A rajzokat folyamatosan fogadjuk, és megjelentetjük mind a http://tarkabarkablog.hu/-n, mind a Tarka Bárka Facebook oldalán.

A blogszerzők által felajánlott nyeremények:

1. Egy saját kezűleg készített halas kötény és egy edényfogó kesztyű (természetesen gyerek méretben). Ez jelenleg épp készül, de hamarosan megmutatjuk.

2. Egy ajándékcsomag fluoreszkálós tengeri élőlényekkel, halas matricákkal, polipos szívószállal ellátott műanyag pohárral, halas tányérral és egy meglepetéssel.

A közönségdíjasok nyereményei:

1. Ugrai-Nagy Tünde, Ízbolygó által felajánlott Manókonyha című gyermekeknek szóló szakácskönyv, melynek hatvan nagyszerű, saját fotókkal illusztrált receptjéből a legkisebbek is könnyen válogathatnak.

Tünde saját ajánlóját idézzük:

“Két kisgyermek anyukájaként, a Kerekerdő Óvoda vezetőjeként, valamint az Ízbolygó blog szerzőjeként talákozhattatok már velem. Mindennapjaimat kisebb-nagyobb gyermekek között töltöm. Fontosnak tartom a gyermekekkel megismertetni a gasztronómia különféle területeteit. Sütünk-főzünk, kertészkedünk, ismerkedünk az alapanyagokkal a Manókonyha foglalkozások keretein belül, ezért is viseli a könyv ezt a nevet. Teszem ezt egyrészt az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás kialakítása miatt, hiszen óvodás-kisiskolás korban kell letenni gyermekeinknél a táplálkozás alapjait. Másrészt úgy vélem, a gasztrokultúra a kultúránk része. Be kell engednünk gyermekeinket a konyhába, hadd lássák, tapintsák, ízleljék az ételeket már az elkészülésük kezdeti pillanataitól. Mondják: amilyen nyitott az ember új ízek felé, olyan nyitott a világ dolgai iránt. Figyeljünk hát rájuk! Legyünk értő szüleik, szeressük, tanítsuk, neveljük őket nyitottan, az étkezésükre is odafigyelve! Ennek szellemében íródott a könyv az elmúlt 3 év óvodai tapasztalatait ill. felnőtt és gyermek főzőiskolai tapasztalatait és receptjeit csokorba rendezve.”

2. A PLP SEAFOOD HUNGARY KFT által felajánlott SELFISH termékekből összeállított ajándékcsomag.

A Budaörsi Halpiacon (https://www.facebook.com/Halpiac) gyártott SELFISH®termékcsalád konyhakész, friss halakat tartalmaz, melyeket a Sealed Air Magyarország Kft által kifejlesztett frissen tartó és egyben süthető, különleges Cryovac® tasakba csomagolnak.  A frissen tartó és süthető fóliát most először fejlesztették ki és alkalmazták halak esetében a világon! A hal 7 napig friss marad a fóliában, csak egyszerű hűtést igényel, majd fóliával együtt, a benne lévő fűszervajjal csak egyszerűen behelyezzük a sütőbe, és 10 perc múlva tálalható.

A termékcsalád tagjai közül kiemelkedik a SELFISH® Pisztráng, amely 2012 júniusában Montrealban elnyerte a „hűtött nem tejtermék” kategória díját, valamint a SIAL d’Or ország díjat is. Így a cég soha nem remélt magyar siker küszöbén áll, ugyanis így a SELFISH® pisztráng versenybe szállhat az októberben, Párizsban  kihirdetésre kerülő, SIAL d’Or Global címért is.

Várjuk a Te rajzodat is sok-sok szeretettel! 

tarkabarkablog@gmail.com

Gabi és Gaba

Ízelítő a más beérkezett rajzokból itt és itt.

Figyelem! Játék! Indul a Bárka! – Mi a kedvenc halételed?

Alig másfél hónapja indult el a Tarka Bárka blog, máris több mint száz visszatérő olvasóval rendelkezik a Facebookon. Nagy öröm ez számunkra, hiszen úgy tűnik, hogy a blog jó úton halad. Küldetésünk, a  halfogyasztás népszerűsítése nem csak a  felnőttek, de a gyerekek körében is, a felfedezés, az ismeretátadás és együtt tanulás, az egészségesebb életmódra való nevelés érdeklődő, befogadó követőkre talált.

Azt találtuk ki, hogy megünnepeljük az eseményt, ajándékot sorsolunk.

A nyereményért nem kell mást tenni, mint

ennek a bejegyzésnek a végén leírni, mi a kedvenc halételed

lájkolni a Tarka Bárka Facebook oldalát, és megosztani az ismerőseiddel.

A játék 2012. március 15. éjfélig tart.

A nyeremény pedig nem más, mint egy csomag szépiatintás tészta, egy tubus szardellapaszta, egy kis üveg langusztinkrém, egy szardellakonzerv, és egy zsákbamacska (pontosabban zsákbahal :-), ez egyelőre titok.

A kommentekben szívesen fogadunk észrevételeket, javaslatokat a blog tartalmára vonatkozóan is. Pl. mi lenne az, amiről szívesen olvasnátok, mire fektessünk nagyobb hangsúlyt (gyakorlati/elméleti tanácsok, informatív jelleg, receptek) stb.

Játékra, Bárkára fel!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!