Címke: könyvajánló

Neil Perry: Jól enni jól lenni – könyvajánló

Neil Perry, a világszerte óriási népszerűségnek örvendő ausztrál sztárséf hatodik, a T.Bálint Kiadó jóvoltából magyarul is megjelent műve, a Jól enni jól lenni, néhány hétre a gyakran forgatott szakácskönyveink élére került.

Minden szempontból nagyszerű könyvről van szó: keménykötésű, de könnyen forgatható, a szöveg gördülékenyen, gyorsan olvasható, a fotók egész oldalasak, finoman stylingoltak, egyszerű, letisztult stílusról árulkodnak.

good-food_borito_v3

A könyv nem más, mint a szerző már jól bevált, hétköznapi ételreceptjeinek gyűjteménye, amelynek darabjai kétség kívül nagy sikert arathatnak mindannyiunk asztalán. A mű legerősebb pontjai a változatosság és a sokoldalúság: tervezzünk akár sietős estékre, akár nyugodt hétvégékre, kezdőknek vagy haladóknak szóló, egyszerű vagy bonyolult, könnyen hozzáférhető vagy különleges hozzávalókkal készülő menüt, minden esetben találunk az alkalomnak megfelelő recepteket.

Ha pedig Tarka Bárka, akkor külön ki kell, hogy emeljük a könyvben található, halakkal és a tenger gyümölcseivel készülő ételrecepteket. A főszereplők (lazac, hekk, barramundi, vörös sügér, kardhal, feketekagyló, fésűkagyló és a garnélák) mind-mind viszonylag könnyen hozzáférhetők itthon is.

A kedvenceink, amiket hamarosan kipróbálunk:

Kagyló diómártással
Garnéla-burgonya saláta gazpachóval
Ropogós lazac csicseriborsóval és zöldfűszeres joghurttal
Sült barramundi köményes-morzsás karfiollal
Hekk szicíliai módra

A halételek mellett természetesen számos húsos és hús nélküli fogás is szerepel a könyvben. Különösen sok ötleteket merítettünk a szárnyasok, a különféle dresszingek és zöldségköretek elkészítése terén.

Jól enni – Neil Perry szerint ez a titok, ennyi szükséges ahhoz, hogy testileg, lelkileg is jól legyünk. Egyetértek vele, hiszen egy jól megválasztott, kiváló minőségű, egészséges alapanyagokból odaadással, odafigyeléssel készített étel nem más, mint az öröm és az általános jóllét forrása, ami kellemes környezetben (pl. otthon), remek társaságban (pl. család) teljesedik ki igazán.

A könyv a T.Bálint Kiadó honlapján (egészen pontosan ITT) most kedvezményes áron megrendelhető. Az első 30 megrendelő a könyv mellé ajándékként egyéves ÍZEK ÉS ÉRZÉSEK magazin előfizetést kap (évi 5 lapszám, 1925 forint értékben)!

Az Ízek és Érzések magazin az egészséges életmód és táplálkozás területén nyújt hónapról hónapra segítséget az olvasóknak. A magazinban szereplő szakértői tanácsok, valamint egészséges ételreceptek könnyen beépíthetők a mindennapokba, teljes értékű életet és étkezést biztosítva. A magazinban a vegetáriánusok, a laktóz-, gluténérzékenyek, illetve a cukorbetegek és candidások is megtalálják a számukra fogyasztható ételeket. 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!