Címke: klementin

Klementin-hónapos retek-avokádó saláta olajos szardellafilével

Említettem az előző bejegyzésben, hogy mennyire rákattantam ezekre a szemet gyönyörködtető vitaminbombákra. A sokadik újévi fogadalmam szerint minden hétre kell, hogy jusson legalább egy. Íme az ötödik, ami az előzőektől könnyedebbre készült, ti. leves után, második fogásként került az asztalra. (Ha egytálételként szeretnénk szervírozni, mehet bele fejenként bő fél maréknyi főtt lencse vagy fehérbab és néhány frissen pirított tökmag is.)

Klementin-hónapos retek-avokádó saláta olajos szardellafilével

Hozzávalók:

A salátához: klementin, hónapos retek, avokádó, olajos szardellafilé, édeskés vagy kesernyés ízű zöld saláta pl. bébi spenót, madárbegy, rukola, lila hagyma, marinált zöld olajbogyó, sárgarépa, (esetleg főtt lencse vagy fehérbab, pirított tökmag)

A dresszinghez: tökmagolaj, fehérbor ecet, só, frissen őrölt feketebors (ebből jó sok, ti. a klementin nagyon szereti)

DSC_3853Az elkészítés menetét itt sem írom le, hiszen egyértelmű. A mennyiségekre vonatkozóan: egy főre kb. negyed avokádóval, 1 mandarinnal, 2 retekkel, 6-8 vékony sárgarépa karikával, 4 db olajbogyóval és 4 szardellafilével lehet számolni.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!