Fokhagymás morzsa alatt sült tőkehal filé rozmaringos sült sütőtökkel és burgonyával

Fokhagymás morzsa alatt sült tőkehal filé rozmaringos sült sütőtökkel és burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

A halhoz: 4 db 120-150 grammos tőkehal filé bőr nélkül, 100 g házi zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt feketebors, 1 tk vaj, néhány csepp extra szűz olívaolaj

A körethez: 400 g burgonya, 400 g sütőtök, só, frissen őrölt feketebors, 40 g vaj, 1 rozmaring ág, extra szűz olívaolaj

DSC_6092

A burgonyát és a sütőtököt meghámozzuk, 1-2 mm vékonyan felszeleteljük, és egy tepsibe rakjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a rozmaring leveleivel, meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal, és az egészet összeforgatjuk. A tetejére vajdarabkákat helyezünk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben alufóliával lefedve 30 percig, majd fólia nélkül, grill programon még 15 percig (de mindenképpen amíg a felső réteg burgonya-sütőtök felhólyagosodik/megpirul) sütjük.

A halhoz a fokhagymát finomra aprítjuk, és összekeverjük a zsemlemorzsával.

A filék mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és egy vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük. Megszórjuk a fokhagymás morzsával, meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal, és 190 °C-ra előmelegített sütőben (ha van, gratin programon) a filék vastagságától függően 4-8 perc alatt aranybarnára sütjük, a sült sütőtök-burgonya körettel azonnal tálaljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bagó Tünde says:

    Kedves Szerző! Szeretném ezt a cikkedet és írásomban megosztani, de nagyon jó lenne hozzá a fotó is, természetesen forrás megjelöléssel. Kérlek jelezz vissza, hogy hozzájárulsz-e! Köszönettel Élet sója cafeblog.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!