Sárgarépás sült rizs diós bundában sült lazacpisztránggal

Sárgarépás rizs diós bundában sült lazacpisztránggal

Hozzávalók 2 személyre:

A halhoz: 2 db kb. 120 grammos bőrös lazacpisztráng filé, 50 g liszt, 50 g dióbél, frissen őrölt feketebors, semleges ízű olaj a sütéshez

A rizshez: 1 salotta hagyma, 20 g friss gyömbér, 1 nagy gerezd fokhagyma, 200 g sárgarépa, kevés földimogyoró olaj, 250 g hosszúszemű, salátához való vagy basmati rizs (többször váltott vízben átmosva), 1/2 lime és 1/2 narancs frissen facsart leve, 3-4 ek. szójaszósz, só, frissen őrölt feketebors, 1/2 tk. frissen őrölt koriander, 1/2 tk. frissen reszelt szerecsendió, 1/2 tk. kurkuma, 1/2 tk. őrölt füstölt pirospaprika, könnyű, hal- vagy zöldség alaplé (esetleg víz, nálam most a pisztráng gerincéből és a nyesedékből főtt egy gyors alaplé), egy nagy csokor petrezselyemzöld

DSC_5028

A rizshez a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a sárgarépát megpucoljuk, előbbieket a petrezselyemzölddel együtt finomra aprítjuk, utóbbit 1-1,5 mm vastag karikára vágjuk.
Egy wokot kikenünk kevés földimogyoró olajjal, felhevítjük, és beledobjuk a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a sárgarépát valamint a koriandert. Folyamatosan rázogatva addig pirítjuk, amíg a hagyma barnulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a rizst, a borsot, a szerecsendiót, a kurkumát és a füstölt paprikát, majd átkeverjük. Hamar meglocsoljuk a szójaszósszal, a lime- és narancslével, és amikor az összes folyadék elpárolog, felöntjük annyi alaplével, amennyi éppen ellepi.
Amikor a rizs majdnem az összes vizet magába szívja, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk.
Közben a halfiléket besózzuk, majd a liszt, a durvára darált dió és valamint kevés frissen őrölt feketebors keverékébe forgatjuk, és 3-4 ek. semleges ízű olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (a sütést mindig a filé bőrös felén kezdjük, és amikor kb. 2/3-áig átsül, fordítjuk csak meg).
A rizst villával átkeverjük,és a frissen sült hallal, valamint egy-két lime szelettel azonnal tálaljuk.
DSC_5034

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!