Paradicsomos linguine vörös garnélával, langusztinnal és tőkehallal

Paradicsomos linguine vörös garnélával, langusztinnal és tőkehallal

Hozzávalók 4 főre: 320 g linguine tészta, 400 g datolyaparadicsom, 1 kisebb fehér hagyma, gerezd fokhagyma, 100 ml száraz fehér bor (most tocai), egy nagy csokor petrezselyemzöld, 4 bazsalikomlevél, 4 tk. kapribogyó, só, frissen őrölt feketebors, csipetnyi frissen reszelt szerecsendió, 8 db konyhakész vörös garnéla farok, 8 db langusztin, 200 g tőkehal filé, extra szűz olívaolaj

DSC_4487A hagymát, a petrezselyemzöldet és a kapribogyót finomra aprítjuk, a fokhagymát áttörjük.

Egy lábasban kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd alacsony lángon üvegesre pároljuk. Elkeverjük benne a kapribogyót, felöntjük a borral, és nagy lángon lepirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a lángot mérsékelve még egy percig pirítjuk.

Közben a paradicsomokat kereszt alakban nem túl mélyen bevágjuk. Ezután forrásban lévő vízbe dobjuk, fél perc után szűrőkanállal kiszedjük, héjukat egy mozdulattal lehúzzuk, húsukat nagyobb kockára vágjuk, és a petrezselymes-kapribogyós-hagymás alaphoz adjuk. Sóval, borssal és egy kevés frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd sűrűre főzzük.

A tőkehalat kb. 2 cm-es kockára vágjuk, majd a langusztinokkal, a garnéla farkakkal és a bazsalikom levelekkel együtt a paradicsomszószba helyezzük. Lefedjük, és 3-4 perc alatt az egészet készre főzzük.

(Ha frissebb ízhatást szeretnénk elérni, a felaprított petrezselymet csak a végén, a bazsalikommal együtt adjuk a szószhoz.)

Közben a tésztát kifőzzük, amikor eléri az “al dente” (“harapható”, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, óvatosan összerázzuk/forgatjuk a szósszal, és azonnal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!