Halas reggeli: Posírozott tojás, sült kápia paprika, fokhagymás pirítós, füstölt lazac

Posírozott tojás, sült kápia paprika, fokhagymás pirítós és füstölt lazac

Hozzávalók 1 főre: 1 tojás, 1 kápia paprika, 30 g vékonyra szelt füstölt lazac, 1/2 szelet toastkenyér, 1/2 gerezd fokhagyma, néhány csepp citromlé, só, frissen őrölt feketebors, extra szűz olívaolaj

reggeli lazac es tojas

A paprikát megmossuk, sütőpapírral kibélelt tűzálló tálra helyezzük, és 200 fokra előmelegített sütőben (félidőben megfordítva) addig sütjük, amíg a héja felhólyagosodik – nem baj, ha itt-ott sötétbarnára sül.

A paprika héját lehúzzuk (könnyebb, ha néhány percig légmentesen letakarva hagyjuk hűlni), a magokat, az ereket és a csumákat eltávolítjuk. A paprikahúst lecsöpögtetjük, csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután néhány csepp citromlével vagy alma balzsamecettel és egy kevés olívaolajjal összekeverjük, 10-15 percig állni hagyjuk.

Egy kb. 20×20 cm-es folpack darabot teás csészébe helyezünk, a csészébe eső részt ecsettel vékonyan kiolajozzuk, sózzuk, és beleütünk egy tojást. A folpack darab sarkait összefogjuk, a tojás fölött közvetlenül megkötjük, és forrásban lévő vízben 5 percig főzzük. (Az eljárás ötletét Hobbiszakácstól kölcsönöztem – köszönöm! – az ő bejegyzése fázisfotókkal illusztrált, ITT tekinthető meg.)

Közben a pirítóst 1 cm-es csíkokra vágjuk, bordázott aljú serpenyőben megpirítjuk, bedörzsöljük a fokhagymával, és mindegyikre egy-egy lazac szeletet tekerünk.

A marinált paprikát kis tálkába rakjuk, mellé helyezzük a folpackból kivett tojást, és a lazaccal tekert pirítós csíkokat. Ezután sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk néhány csepp extra szűz olívaolajjal, és azonnal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!