Lime-mal, petrezselyemmel és fokhagymával sóágyon sült aranydurbincs

Nem is recept, inkább csak egy ötlet. A kerek halak legtöbbjével az eljárás nagyszerűen működik. A lime-petrezselyemzöld-fokhagyma hármasa szerintem leginkább aranydurbinccsal, makrélával, kisebb tonhallal, pisztránggal érzi jól magát.

Lime-mal, petrezselyemmel és fokhagymával sóágyon sült aranydurbincs

Hozzávalók 2 főre: 1 db kb. 3-400 grammos aranydurbincs, 2 gerezd fokhagyma, nagy csokor petrezselyemzöld, frissen őrölt feketebors, 1 lime, kb. 600 g durva szemű tengeri só

A halat lepikkelyezzük, belsőségeit eltávolítjuk, és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük.

Egy tűzálló tál aljára kb. 2 cm vastagon durva szemű tengeri sót helyezünk.

A lime-ot 0,5-1 sm-es karikára vágjuk.

Az aranydurbincsot kívül-belül borsozzuk, a hasába helyezzük a két, kés pengéjével kissé megroppantott fokhagymagerezdet, a petrezselyem csokrocskát és 3-4 lime karikát.

A halat a sóágyra fektetjük, ráhelyezzük a maradék lime karikákat, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Még több egészben sült hal a Tarka Bárkán:

Zöldség-gyümölcs ágyon sült aranydurbincs

Narancságyon sült pisztráng

Egészben sült marinált makréla

Egészben sült pisztráng rozmaringos sült burgonyával és őszibarackos bazsalikommártással

Babérágyon sült tengeri pérhal

Paprikás-zöld fűszeres pisztráng – Selectfood Alíz receptje

Burgonyaágyon sült, zöldségekkel és főtt tojással töltött tengeri pérhal

Pisztráng céklával, brokkolival, földimogyoróval és vérnaranccsal Kísérleti konyha Robi vendégposztja

Kaprigyümölccsel sült mustáros makréla burgonyasalátával

Sókéregben sült gyömbéres-narancsos rózsaszín durbincs

Egészben sült, töltött pisztráng

Egészben sült mandulás-kapros aranydurbincs

Szent Péter hal citrusokkal batyuban sütve

Zöld fűszeres vékonybajszú tőkehal

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Éci, köszönöm, és nagyon örülök, hogy tetszik! 🙂

  2. […] petrezselyemmel és fokhagymával sóágyon sült aranydurbincs Hozzávalók 2 főre: 1 db kb. Tovább » Kategória: Tarka Bárka | Közvetlen link a könyvjelzőbe. (function($) { $(function() { if […]


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!