Citromos-petrezselymes marinált szardella

Citromos marinált szardella

Hozzávalók: 16 db friss szardella, 1 citrom, só, frissen őrölt feketebors, egy kis csokor petrezselyemzöld, extraszűz olívaolaj

A szardellák hátuszonyát és fejét levesszük, ujjunkkal a hasi részt felnyitjuk, a belsőségeket eltávolítjuk, majd a halakat, mint egy könyvet, kinyitjuk, és a gerincüket is kiemeljük.

A kapott filéket leöblítjük (ha túl nagyok, megfelezzük), majd konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a fölösleges vizet.

Egy kis tálkában összekeverjük a felaprított petrezselyemzöldet, a citrom kifacsart levét, egy kevés sót, frissen őrölt feketeborsot, és az ízlés szerinti mennyiségű extraszűz olívaolajat.

A szardellafiléket egy tálba fektetjük, leöntjük a marináddal, és 5-6 órán keresztül hűtőben állni hagyjuk. Még meleg, olívaolajjal meglocsolt pirítóssal tálaljuk.

P.S.

A pác állhat CSAK citromléből. A szardella így a legfinomabb!

A másik “véglet” amikor a pácba egy fél gerezd áttört fokhagymát is keverünk. Így lehet legkevésbé érezni a hal ízét.

…és ami a legfontosabb: ne feledjük, nyers halat csak akkor együnk, ha meggyőződtünk frissességi állapotáról, és arról, hogy le volt fagyasztva!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. […] szardíniákat megtisztítjuk, kifilézzük. (Fotókkal illusztrált útmutató ITT.) A filéket besózzuk, lisztbe forgatjuk, és bő olajban ropogósra sütjük. A halakat […]

  2. […] megtisztítjuk, kifilézzük. (Képes útmutató a marinált szardella receptjénél található ITT.) A filéket hosszában […]

  3. […] a filézéshez fotókkal illusztrált útmutatót a citrommal marinált szardella receptjében, ITT találtok), 15 g gyömbérgyökér, 3-4 ek. házi kenyérmorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen […]


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!