Kaprigyümölccsel sült mustáros makréla burgonyasalátával

Kezdjük a hetet egy percek alatt előkészíthető halétellel! Az ilyenek a kedvenceim! Az ember hazaesik a munkából, és negyedóra aktív időbefektetéssel nagyszerű vacsorát varázsol az asztalra.

Ha van plusz 5 percünk, előételnek pároljunk egy kevés száraz fehérbor, sok frissen őrölt feketebors és egy maréknyi aprított petrezselyemzöld hozzáadásával kilónyi vénuszkagylót. Hozzá egy darabka friss, ropogós héjú bagett… Boldogság!

Kaprigyümölccsel sült mustáros makréla burgonyasalátával

Hozzávalók 2 főre: 2 közepes makréla megtisztítva (ha nekünk kell kibelezni, krumplihámozással együtt nem biztos, hogy beleférünk a negyedórába ;-), 2 tk magos mustár, 1 bio citrom, 60 g kaprigyümölcs, frissen őrölt feketebors, 5-6 db közepes burgonya, extraszűz olívaolaj, vörösbor- vagy balzsamecet (esetleg majonéz)

 

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hűlni hagyjuk.

Fél citrom héját lereszeljük, összekeverjük a mustárral és egy kevés olívaolajjal, majd a kapott masszával bedörzsöljük a halak belsejét.

A makrélákat sütőpapírral kibélelt tűzálló tálra fektetjük, meglocsoljuk a citrom levével és egy kevés extraszűz olívaolajat, borsozzuk, megszórjuk a kaprigyümölccsel, és 200 fokra előmelegített sütőben (ha van, grill programon) kb. 10 perc alatt készre sütjük.

A közben langyosra hűlt burgonyára borsot szórunk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és balzsamecettel (vagy néhány csepp vörösborecet és 1-2 evőkanálnyi majonéz keverékével), alaposan összeforgatjuk, és a sült makrélával azonnal tálaljuk.

p.s. Ehhez a halhoz szerintem kifejezetten illik a hidegen sajtolt tökmagolajjal és fehérborecettel ízesített főtt burgonya is. Kísérletezzetek! 😉

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. […] Kaprigyümölccsel sült mustáros makréla burgonyasalátával […]


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!