Erdei gombákkal párolt tengeri sügér petrezselymes burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

A halhoz: 2 db kb. 600 gramm súlyú tengeri sügér filé, 60 g szárított vegyes erdei gomba, 8 db olajos szardella, 2 ek. extra szűz olívaolaj, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 fej vöröshagyma, citromlé, só, fehérbors 

A petrezselymes burgonyához: 8 db közepes burgonya, 1 fehér hagyma, nagy csokor petrezselyemzöld

DSC_2667

A gombát 20 percig langyos vízben áztatjuk, majd leszűrjük, kicsavarjuk.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a szardellákat és a gombát, meglocsoljuk a fehérborral és a citromlével, és az egészet addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Ezután hozzáadjuk a sügérfiléket, egy kevés sót, borsot (mindenképp kóstoljuk meg, mert az ajóka csalóka:-), lefedjük, és a halfilé vastagságától függően 3-4 perc alatt készre pároljuk.

A hagymát apró kockára vágjuk, forró olívaolajban megdinszteljük, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, és nem több mint egy perc alatt készre pároljuk.

Közben a burgonyákat megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, összeforgatjuk a petrezselymes hagymával, és a néhány csepp friss citromlével meglocsolt gombás hallal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!